diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Informatika v organizaciji in managementu
Jože Kosar (Author), Vladislav Rajkovič (Mentor)

Abstract

Delo v profesionalni kuhinji je zelo intentivno in stresno. Obroki morajo biti pripravljeni hitro in okusno. V veliko pomoč pri tem je kvalitetna parnokonvekcijska pečica. Njena glavna značilnost je zmožnost kuhanja, peke in kombinacije obeh načinov, kar omogoča vrhunsko pripravo obrokov. V proučevanem podjetju so se odločili za nakup nove parnokonvekcijske pečice. Pri odločitvi smo si pomagali z računalniškim programom za podporo odločanju DEXi in programom Verdana. Izbirali smo med petimi različnimi modeli. Glede na njihove potrebe smo določili kriterije, na podlagi katerih smo zgradili odločitveni model. Na ta način smo izbrali najboljšo možno parnokonvekcijsko pečico.

Keywords

parno-konvekcijska pečica;večparametrsko odločanje;odločitveni model;

Data

Language: Slovenian
Year of publishing:
Typology: 2.11 - Undergraduate Thesis
Organization: UM FOV - Faculty of Organizational Sciences
Publisher: [J. Kosar]
UDC: 004.42
COBISS: 7452435 Link will open in a new window
Views: 916
Downloads: 119
Average score: 0 (0 votes)
Metadata: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Other data

Secondary language: English
Secondary title: DECISION MODEL FOR A COMMERCIAL COMBI OVEN SELECTION
Secondary abstract: Work in a profesional kitchen is very intens and stresfull. Meals must be prepared fast and taste good. A quality combi steam oven is of great help. It's main feature is the possibility of cooking, baking and a combination of the two, which enables top quality meal preparation. Our studied company has decided to buy a new combi steam oven. To make the right choice we used the computer programs for multi-attribute decision making - DEXi and Verdana. We chose amongst five different combi steam ovens. According to there needs we defined the criteria upon which we made our decision model. This way we choose the best possible combisteam oven.
Secondary keywords: - combisteam oven;- multi-attribute decision making;- decision model;- DEXi;- Verdana.;
URN: URN:SI:UM:
Type (COBISS): Undergraduate thesis
Thesis comment: Univ. v Mariboru, Fak. za organizacijske vede
Pages: 27 f.
ID: 8751812
Recommended works:
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Informatika v organizaciji in managementu
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Organizacija in management informacijskih sistemov
, diplomsko delo univerzitetnega študija
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Informatika v organizaciji in managementu