magistrsko delo
Blaž Zdovc (Avtor), Miha Lukšič (Mentor), Franc Požgan (Član komisije za zagovor), Janez Cerar (Član komisije za zagovor)

Povzetek

V magistrskem delu sem preučeval iono-specifične vplive na viskoznost raztopin BSA glede na koncentracijo dodanega elektrolita (natrijevi halogenidi in alkalijski kloridi) in temperaturo merjenja (5-45 °C). Prav tako sem opazoval vpliv raztopin BSA z dodanim elektrolitom na pH.

Ključne besede

proteini;goveji serumski albumin;BSA;viskoznost;iono-specifični vplivi;(1-1) elektroliti;Hofmeistrova vrsta;magistrska dela;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.09 - Magistrsko delo
Organizacija: UL FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Založnik: [B. Zdovc]
UDK: 577.322(043.2)
COBISS: 1538405827 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1005
Št. prenosov: 254
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Viscosity of aqueous solutions of bovine serum albumin
Sekundarni povzetek: In this Master-Thesis I observed ionospecific effects on viscosity of BSA solutions, dependant on concentration of added electrolyte solutions (soduim halogenides and alkali chlorides) and temperature of measurement (5-45 °C). I also examined the effect of BSA solutions with added electrolyte solution on pH.
Sekundarne ključne besede: viscosity;bovine serum albumin;salt-specific effects;(1-1) electrolyte solutions;Hofmeister series;
Vrsta dela (COBISS): Magistrsko delo/naloga
Študijski program: 1000375
Konec prepovedi (OpenAIRE): 1970-01-01
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Fak. za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer Kemija
Strani: 51 f.
ID: 11220293