diplomsko delo
Amanda Vogrin (Avtor), Matej Koren (Mentor)

Povzetek

Vsebina diplomskega dela se osredotoča na izdelavo priročnika celostne grafične podobe in vseh bistvenih vizualnih elementov za namišljeno restavracijo s hitro hrano. Namen diplome je ustvariti vizualno kohezivno celoto, ki spodbuja prepoznavnost podjetja. Ker se diplomsko delo nanaša na področje grafičnega oblikovanja, smo za izdelavo končnega rezultata uporabili Adobe programe (InDesign, Illustrator, Photoshop). Učili smo se tudi iz obstoječih primerov, medtem ko smo analizirali ter risali in skicirali koncepte in ideje. Skozi kreativni proces smo se zavedali pomena sinhroniziranih vizualnih elementov, pa tudi pomena predpriprave, ki vključuje spoznavanje restavracije, njenih ciljev in ciljev ter raziskovanje ciljne publike.

Ključne besede

grafična podoba;vizualni elementi;oblikovanje;prepoznavnost;diplomske naloge;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UM FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Založnik: [A. Vogrin]
UDK: 659.12(043.2)
COBISS: 180515843 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 93
Št. prenosov: 20
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Corporate visual identity - fast-food restaurant
Sekundarni povzetek: The diploma’s subject matter focuses on creating a corporate visual identity handbook and all essential visual elements for an imaginary fast-food restaurant. The diploma’s goal is to create a visually cohesive whole that promotes corporate recognition. Since the project deals with graphic design, we used Adobe programs (InDesign, Illustrator, Photoshop) to create the final result. We also learned from existing instances while analysing and drawing and sketching concepts and ideas. Throughout the creative process, we became aware of the importance of synchronised visual elements as well as the significance of pre-preparation, which includes learning about the restaurant, its objectives, and goals, and researching the target audience.
Sekundarne ključne besede: visual identity;visual elements;designing;recognition;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Medijske komunikacije
Strani: 1 spletni vir (1 datoteka PDF (IX, 67 f.))
ID: 19864064
Priporočena dela:
, diplomsko delo (visokošolski strokovni študij - 1. stopnja)
, od idejne zasnove do končne implementacije
, ni podatka o podnaslovu