diplomsko delo
Rok Kramar (Avtor), Bojan Ačko (Mentor), Andrej Godina (Komentor)

Povzetek

V diplomski nalogi sem se opredelil predvsem na oddelek zaključnega strokovnega pregleda termičnih aparatov v podjetju BSH Nazarje in na to, kako poteka končni funkcijski nadzor kavnega aparata TK4. Oddelek tehnologije pripravi laboratoriju zaključnega strokovnega pregleda posebna navodila za preizkušanje in kontroliranje aparatov. V kolikor želimo slediti konkurenci na trgu in izdelovati le kakovostne aparate, je potrebno v oddelku zaključnega strokovnega pregleda, zaradi nenehnih sprememb in novosti na aparatu stalno spreminjati in prilagajati meritvene parametre na meritvenem obrazcu. Opisal sem probleme s katerimi se srečujejo kontrolorji, kako jih rešujejo in s katerimi vrstami napak se najpogosteje srečujejo.

Ključne besede

kontrola kvalitete;kakovost;končna kontrola;kavni aparati;diplomske naloge;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Maribor
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UM FS - Fakulteta za strojništvo
Založnik: [R. Kramar]
UDK: 658.562:64.06(043.2)
COBISS: 17015318 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 749
Št. prenosov: 46
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Control of the manufacturing process of coffee machine TK4
Sekundarni povzetek: In the diploma thesis, I primarily focused on the Department of the Final Expert Examination of the thermal appliances in BSH Nazarje company and on the course of the final functional inspection of the TK4 coffee machine. The Technology Department prepares special instructions for the final expert examination laboratory for testing and controlling the appliances. In order to keep up with the competition on the market and to manufacture only quality appliances and due to constant changes and novelties of the appliances, the Department for the Final Expert Examination has to constantly change and adopt the measuring parameters on the measuring form. I described the issues the controlling officers are facing, how they solve them and what types of defects they run into most frequently.
Sekundarne ključne besede: quality control;inspection;coffee machines;
URN: URN:SI:UM:
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za strojništvo
Strani: IX, 57, 2 f.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;communication and transport industries;accountancy;business management;public relations;komunikacije in transport;knjigovodstvo;poslovni menedžment;stiki z javnostjo;business management;administration;commercial organization;poslovni menedžment;administracija;komercialna organizacija;production engineering and planning;design;production management and control;inženiring in planiranje;menedžment in kontrola proizvodnje;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;household appliances and machines;labour-saving devices in the home;gospodinjski aparati in stroji;gospodinjski aparati;ki se uporabljajo doma;
ID: 9062120
Priporočena dela:
, zaključna projektna naloga
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
, diplomsko delo univerzitetnega študija
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija