Lea Demšar
E-publications:
Original Scientific Article
Marjeta Žemva
,
Tomaž Polak
,
Lea Demšar
,
Sergeja Vidakovič
,
Božidar Žlender
:
Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin
Iva Zahija
,
Barbara Jeršek
,
Lea Demšar
,
Mateja Lušnic Polak
,
Tomaž Polak
:
Production of aflatoxin B1 by Aspergillus parasiticus grown on a novel meat-based media
Božidar Žlender
,
Tomaž Polak
,
Dajana Špacapan
,
Darko Andronikov
,
Lea Demšar
:
Influence of raw matter origin and production period on fatty acid composition of dry-cured hams
Milko Lebarič
,
Tomaž Polak
,
Božidar Žlender
,
Lea Demšar
:
Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
Mateja Lušnic Polak
,
Tomaž Polak
,
Lea Demšar
,
Anton Absec
,
Stanislava Kirinčič
,
Brigita Kozolc
,
Božidar Žlender
:
Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsion
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Janez Hribar
,
Tomaž Polak
:
Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
Monika Marin
,
Tomaž Polak
,
Lea Demšar
,
Božidar Žlender
:
Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing season
Videolectures and teaching material
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
,
Božidar Žlender
,
Janez Marinšek
:
Tehnologije mesa in mesnin I
Doctoral Dissertation
Dejan Došler
,
Lea Demšar
:
Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašiča
Ana Penko
,
Lea Demšar
,
Bojana Žegura
:
Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
Master's Thesis
Monika Kočar
,
Helena Abramovič
,
Lea Demšar
:
Študija povezav med proteolizo, oksidacijskimi produkti in teksturo Kraškega pršuta
Nadja Čretnik
,
Barbara Jeršek
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
Milko Lebarič
,
Lea Demšar
:
Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
Blaž Grobin
,
Lea Demšar
,
Blaž Cigić
,
Helena Abramovič
:
Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
Noemi Pavlović
,
Iztok Prislan
,
Lea Demšar
,
Mateja Lušnic Polak
:
Optimizacija teksturnih lastnosti koagulatov mesnih namazov, izdelanih z različnimi škrobi in vrstami moke
Eva Golob
,
Lea Pogačnik
,
Lea Demšar
:
Oksidacijska stabilnost piščančjega mesa pri različnih koncentracijah kisika v embalažni enoti
Barbara Bregar
,
Jasna Bertoncelj
,
Lea Demšar
:
Vpliv dodatka transglutaminaz na fizikalno-kemijske parametre in senzorične lastnosti govejih burgerjev
Marija Maja Kresnik
,
Helena Abramovič
,
Lea Demšar
:
Tvorba biogenih aminov v sušenih salamah med skladiščenjem pri sobni temperaturi
Maruša Štangar
,
Lea Demšar
,
Andreja Čanžek Majhenič
:
Tehnologija izdelave liofilizirane ovčje albuminske skute ter njena uporabnost v prehrani športnikov in gastronomiji
Sonja Furlan
,
Lea Demšar
,
Rajko Vidrih
,
Mateja Modic
:
Vpliv izbranih maščob in temperaturnega režima shranjevanja na kakovost kajzerice
Urška Luzar
,
Rajko Vidrih
,
Lea Demšar
,
Mateja Lušnic Polak
:
Maščobnokislinski profil gojenih postrvi
Erika Logar
,
Lea Demšar
,
Anja Klančnik
:
Interakcije bakterij vrst Campylobacter jejuni in Bacillus subtilis na piščančjih filejih
Petra Stopar
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikov
Jasna Lužar
,
Lea Demšar
,
Tatjana Košmerl
,
Polona Jamnik
:
Antioksidativni potencial droži
Nina Berglez
,
Nataša Šegatin
,
Lea Demšar
:
Primernost alternativnih olj za cvrtje živil
Mojca Kuhar
,
Nataša Šegatin
,
Lea Demšar
:
Vsebnost proteinskih karbonilov v teletini in jagnjetini med zorenjem
Marjetka Kršlin
,
Lea Demšar
,
Polona Jamnik
,
Barbara Jeršek
:
Proteinski profili različnih vrst mleka
Eva Valenčič
,
Lea Demšar
,
Mojca Korošec
,
Mojca Gabrijelčič Blenkuš
:
Optimizacija slovenske prehranske košarice z metodo linearnega programiranja
Katja Babič
,
Mojca Korošec
,
Lea Demšar
:
Primerjava fizikalno-kemijskih parametrov in senzoričnih lastnosti izbranih pasteriziranih mesnih izdelkov
Miša Šterk
,
Tomaž Požrl
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Tehnološka optimizacija receptur za izdelavo brezglutenskih biskvitov
Klemen Saje
,
Lea Demšar
,
Sonja Smole Možina
:
Kombinirano delovanje visokega hidrostatskega tlaka in izvlečka timijana (Thymus vulgaris) na zaviranje rasti bakterij vrste Listeria monocytogenes v modelnem živilu
Urška Žnidaršič
,
Lea Demšar
,
Tatjana Košmerl
,
Tjaša Jug
:
Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinu
Kaja Okorn
,
Lea Demšar
,
Jasna Bertoncelj
:
Vrednotenje šolskih kosil s spremljanjem ponujene in dejansko zaužite hrane
Nikita Trček
,
Andrej Kirbiš
,
Lea Demšar
:
Primerjava tradicionalnih čevapčičev s hibridnimi mesnimi pripravki
Alenka Rotar
,
Lea Pogačnik
,
Lea Demšar
:
Razvoj in aplikacija analitske metode za določanje vsebnosti proteinskih karbonilov v piščančjem mesu
Damir Kakovič
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Požrl
,
Lea Demšar
:
Pakiranje perutninskih pleskavic s povečano vsebnostjo n-3 maščobnih kislin
Andreja Knez Knafelj
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
Ida Simončič
,
Lea Demšar
,
Andreja Čanžek Majhenič
:
Uporaba zaščitne starterske kulture za izdelavo sira iz surovega senenega mleka
Elena Molac
,
Lea Demšar
,
Mojca Korošec
:
Povezava med senzorično sposobnostjo okušanja in intenzivnostjo zaznave osnovnih okusov
Ana Buda
,
Lea Demšar
,
Mojca Korošec
,
Petra Mohar Lorbeg
:
Senzorična sprejemljivost sladoleda s preoblikovano sestavo
Kaja Ivanc
,
Lea Demšar
,
Barbara Jeršek
,
Mojca Korošec
:
Ocena mikrobiološke varnosti in senzorične kakovosti žitnih izdelkov za zajtrk po preteku roka uporabnosti
Mojca Kopinšek
,
Lea Demšar
,
Mojca Korošec
:
Primerjava treh senzoričnih preskusov razlikovanja na primeru jabolčnega nektarja
Uroš Morela
,
Jasna Bertoncelj
,
Lea Demšar
,
Mateja Lušnic Polak
:
Vpliv dodatka različnih sredstev za vezanje vode na stabilnost goveje mesne emulzije
Alenka Jurhar
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Mateja Lušnic Polak
:
Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
Gregor Sok
,
Lea Pogačnik
,
Lea Demšar
:
Vpliv načina izdelave govejih burgerjev na njihove fizikalno-kemijske parametre in senzorične lastnosti
Nina Janžekovič
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
,
Lea Demšar
:
Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
Sara Grbavac
,
Lea Demšar
,
Mojca Korošec
,
Alenka Levart
:
Hranilna vrednost kosil in njihova sprejemljivost pri predšolskih otrocih
Tomaž Cimerman
,
Lea Pogačnik
,
Tomaž Polak
,
Lea Demšar
:
Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
Urška Pavčnik
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
Petra Gabrijelčič
,
Nataša Šegatin
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Primernost toplotne obdelave mesa pri nizkih temperaturah
Nežka Lazar
,
Rajko Vidrih
,
Lea Demšar
:
Kakovost različnih olj in paniranega živila po večkratnem cvrtju
Nina Petrovčič
,
Alenka Levart
,
Lea Demšar
:
Določanje sprejemljive teksture Kraškega pršuta
Undergraduate Thesis
Mateja Strelec
,
Lea Demšar
,
Barbara Jeršek
:
Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizaciji
Tatjana Rojc
,
Lea Demšar
,
Božidar Žlender
,
Barbara Jeršek
:
Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
Kaja Okorn
,
Lea Demšar
,
Jasna Bertoncelj
:
Pomen senzoričnih leksikonov v živilstvu
Irena Palčar
,
Mojca Korošec
,
Lea Demšar
:
Postavitev kriterijev za senzorično vrednotenje sendvičev
Belmin Lisičić
,
Lea Demšar
,
Sonja Smole Možina
:
Protibakterijsko delovanje eteričnega olja poprove mete (Mentha piperita) na govejem mesu
Katja Govekar
,
Lea Demšar
,
Terezija Golob
:
Kakovost pecilnega praška
Lenka Glavič
,
Lea Demšar
,
Rajko Vidrih
:
Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčku
Jure Renko
,
Lea Demšar
,
Božidar Žlender
,
Jurij Pohar
:
Primerjava senzoričnih in fizikalno-kemijskih lastnosti gojenih in prostoživečih brancinov (Dicentrarchus labrax)
Jasmina Halilović
,
Lea Pogačnik
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v drobovini
Suzana Povše
,
Rajko Vidrih
,
Aleš Kuhar
,
Lea Demšar
:
Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikih
Tina Terbuc
,
Lea Pogačnik
,
Lea Demšar
:
Vpliv zamenjave nitrita na kakovost poltrajnih klobas
Anja Gašperlin
,
Lea Demšar
,
Jasna Bertoncelj
:
Vrednotenje barve rumenjakov
Jasmina Knap
,
Lea Demšar
,
Tatjana Košmerl
,
Tjaša Jug
:
Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"
Aleš Glavič
,
Terezija Golob
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
Urša Petelin
,
Tomaž Požrl
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in vrste sladkorjev na kakovost različnih biskvitov
Suzana Radinović
,
Lea Demšar
,
Barbara Jeršek
:
Analiza poznavanja higienske prakse v živilskem obratu
Valentina Malin
,
Lea Demšar
,
Sonja Smole Možina
:
Vpliv pripravkov rožmarina in puferiranega kisa na mikrobiološko obstojnost filejev navadnega krapa (Cyprinus carpio)
Barbara Bregar
,
Helena Abramovič
,
Lea Demšar
:
Primernost govejega flama za suho zorenje
Lina Golob
,
Lea Pogačnik
,
Lea Demšar
:
Dimljenje postrvi
Monika Kočar
,
Helena Abramovič
,
Lea Demšar
:
Žuželke v prehrani človeka
Anže Brejc
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesa
Neja Tekavec
,
Lea Demšar
,
Mojca Korošec
:
Oblikovanje protokola za senzorično ocenjevanje svežih postrvi
Marko Škofca
,
Lea Demšar
,
Mojmir Wondra
:
Parametri kakovosti vina sorte modra frankinja vinorodne dežele Posavje
Tjaša Kapel
,
Lea Demšar
,
Sonja Smole Možina
:
Odpornost proti antibiotikom pri bakterijah Campylobacter jejuni in Campylobacter coli iz živil, okolja in bolnikov
Tomaž Sotošek
,
Lea Demšar
,
Emil Erjavec
,
Aleš Kuhar
:
Odnos Slovencev do pripravljene hrane
Ajda Šalej
,
Lea Demšar
,
Božidar Žlender
,
Sonja Smole Možina
:
Stabilnost jogurtovega solatnega preliva
Martin Gregorich
,
Veronika Abram
,
Lea Demšar
:
Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišice
Jaka Murko Gajšek
,
Jasna Bertoncelj
,
Lea Demšar
:
Meso v prehranski politiki
Jure Sadar
,
Terezija Golob
,
Lea Demšar
:
Spremljanje parametrov kakovosti v govejih mišicah longissimus lumborum in triceps brachii med zorenjem
Tinca Frumen
,
Terezija Golob
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
Miha Crnčić
,
Nataša Šegatin
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Ugotavljanje potvorb svežega mesa z dodajanjem vode in aditivov za vezavo vode
Teja Gorenc
,
Lea Demšar
,
Barbara Jeršek
:
Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesu
Sonja Levstek
,
Lea Demšar
,
Sonja Smole Možina
,
Mojca Jevšnik
:
Zavedanje in znanje slovenskih potrošnikov in delavcev v perutninski industriji o mikrobiološkem tveganju pri pripravi piščančjega mesa
Marija Maja Kresnik
,
Silvester Žgur
,
Lea Demšar
:
Primerjava suho in mokro zorenega mesa govejih ledij
Tjaša Bertoncelj
,
Janez Salobir
,
Lea Demšar
:
Meso nutrij kot alternativni vir beljakovin
David Mlakar
,
Lea Demšar
,
Janez Salobir
:
Oskrba z beljakovinami pri športnikih
Anja Perović
,
Tomaž Požrl
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevali
Uroš Mervič
,
Nataša Šegatin
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Prehranska vrednost konjskega mesa in izdelkov
Janja Fingušt
,
Tomaž Požrl
,
Lea Demšar
,
Mateja Lušnic Polak
:
Vpliv v embalažno enoto dodanih lovilcev kisika na senzorično kakovost nekaterih mesnih izdelkov
Mateja Torjan
,
Jasna Bertoncelj
,
Božidar Žlender
,
Lea Demšar
:
Senzorična sprejemljivost kranjske klobase z manj nitritne in kuhinjske soli
Tina Perko
,
Lea Demšar
,
Terezija Golob
:
Hranilna vrednost nekaterih izdelkov hitre hrane
Tina Tušar
,
Lea Demšar
,
Sonja Smole Možina
:
Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk v klavnici in pakirnici piščančjega mesa in izdelkov
Mojca Gostečnik
,
Lea Demšar
,
Barbara Jeršek
:
Primerjava klasičnih in alternativnih mikrobioloških preiskav mini pekovskih izdelkov
Dejan Suban
,
Lea Demšar
,
Rajko Vidrih
:
Vpliv vsebnosti višjih alkoholov na senzorične in tehnološke lastnosti sadnih destilatov
Mateja Lušnic Polak
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancev
Eva Šuštaršič
,
Helena Abramovič
,
Lea Demšar
:
Osnove tehnologije izdelave sušenih salam
Urša Lovše
,
Lea Demšar
,
Iztok Prislan
:
Določitev stopnje prebavljivosti proteinov v izbranem izdelku Quorn [trademark] in piščančjem mesu
Samo Pergar
,
Lea Demšar
,
Tatjana Košmerl
:
Vpliv klimatskih sprememb na vsebnost alkohola v slovenskih vinih
Maša Polanec
,
Lea Demšar
,
Tatjana Košmerl
:
Senzorično ocenjevanje penečih vin
Blažka Primožič
,
Nataša Šegatin
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Sprejemljivost jetrne paštete z manj soli in natrija
Maja Zupančič
,
Lea Demšar
,
Silvester Žgur
:
Vpliv transporta živali na kakovost govejega mesa
Nina Berglez
,
Jasna Bertoncelj
,
Lea Demšar
:
Meso polžev kot alternativni vir beljakovin
David Lesar
,
Terezija Golob
,
Božidar Žlender
,
Lea Demšar
:
Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
Samo Polanec
,
Marjan Simčič
,
Rajko Vidrih
,
Lea Demšar
:
Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmere
Lidija Domjan
,
Lea Demšar
,
Rajko Vidrih
:
Vpliv škrobnega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
Tomaž Pušnik
,
Lea Demšar
,
Rajko Vidrih
:
Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehov
Irena Višnjevec
,
Terezija Golob
,
Lea Demšar
:
Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinka
Katja Lovrenčič
,
Lea Demšar
,
Terezija Golob
:
Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehrane
Nina Korenčan
,
Lea Pogačnik
,
Lea Demšar
:
Sestava pečenega piščančjega mesa različnih rej
Jana Petelin Zadnik
,
Lea Demšar
,
Tomaž Požrl
:
Migracije snovi med embalažo in živili
Milica Madžarević
,
Lea Demšar
,
Rajko Vidrih
:
Vsebnost nekaterih pomembnih prehranskih komponent v orehih (Juglans regia L.)
Tanja Fingušt
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferola
Jana Anzeljc
,
Lea Demšar
,
Božidar Žlender
,
Tomaž Polak
:
Sprejemljivost čuftov v paradižnikovi omaki z manj soli
Maja Gantar
,
Terezija Golob
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
Peter Dodič
,
Alenka Levart
,
Lea Demšar
:
Nenormalne kakovosti mišičnine piščancev
Žiga Bižal
,
Lea Demšar
,
Rajko Vidrih
:
Vsebnost maščobnih kislin v peškah različnih kultivarjev hrušk
Lovro Sinkovič
,
Lea Demšar
,
Janez Hribar
,
Rajko Vidrih
:
Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)
Karmen Tisaj
,
Aleš Kuhar
,
Marjan Simčič
,
Lea Demšar
:
Pomen jajc v prehrani študentov
Jan Ščap
,
Lea Pogačnik
,
Lea Demšar
:
Kakovost, predelava in kulinarična uporabnost kunčjega mesa
Eva Rigler
,
Lea Demšar
,
Jasna Bertoncelj
:
Opisna senzorična analiza kave
Iza Lebar
,
Lea Demšar
,
Tomaž Požrl
:
Biorazgradljivi embalažni materiali v živilstvu
Polona Žagar
,
Lea Demšar
,
Terezija Golob
:
Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljev
Tadej Kaltnekar
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Marjeta Čandek-Potokar
:
Vpliv soljenja in vonja po merjascu na kakovost pršuta