Blaž Cigić
E-publikacije:
Ni določena
Blaž Cigić
,
Silva Grobelnik Mlakar
,
Darja Kocjan Ačko
,
Anamarija Ačko Hrovat
:
Zrnate stročnice v prehrani
Izvirni znanstveni članek
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Janez Hribar
,
Tomaž Polak
:
Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
Blaž Cigić
,
Marija Zelenik-Blatnik
:
Preparation and characterization of chicken egg white hydrolysate
Andrej Živković
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Požrl
:
Germinated buckwheat
Irena Kralj Cigić
,
Sašo Rupnik
,
Tjaša Rijavec
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Blaž Cigić
:
Accumulation of agmatine, spermidine, and spermine in sprouts and microgreens of alfalfa, fenugreek, lentil, and daikon radish
Tom Levanič
,
Blaž Cigić
,
Mateja Germ
,
Ivana Polišenská
,
Kateřina Vaculová
,
Igor Pravst
,
Darja Kocjan Ačko
,
Ivan Kreft
:
Differences in ratio of carbon stable Isotopes among barley grain milling fractions with various concentrations of beta-glucans
Tjaša Prevc
,
Alenka Levart
,
Irena Kralj Cigić
,
Janez Salobir
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Blaž Cigić
:
Rapid estimation of tocopherol content in linseed and sunflower oils-reactivity and assay
Andrej Živković
,
Dejan Gođevac
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
,
Tomaž Požrl
:
Identification and quantification of selected benzoxazinoids and phenolics in germinated spelt (Triticum spelta)
Varineja Drašler
,
Jasna Bertoncelj
,
Mojca Korošec
,
Tanja Pajk Žontar
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Blaž Cigić
:
Difference in the attitude of students and employees of the University of Ljubljana towards work from home and online education
Tomaž Polak
,
Rok Mejaš
,
Polona Jamnik
,
Irena Kralj Cigić
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Blaž Cigić
:
Accumulation and transformation of biogenic amines and gamma-aminobutyric acid (GABA) in chickpea sourdough
Tina Šaula
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Irena Kralj Cigić
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Tomaž Požrl
,
Gregor Marolt
:
Enrichment of the nutritional value of pea flour milling fractions through fermentation
Univerzitetni, visokošolski ali višješolski učbenik z recenzijo
Helena Abramovič
,
Blaž Cigić
,
Milica Kač
,
Lea Pogačnik
,
Darja Rudan Tasič
,
Mihaela Skrt
,
Nataša Šegatin
,
Ksenija Kogej
,
Nataša Poklar Ulrih
:
Vaje iz splošne kemije
Blaž Cigić
,
Lea Pogačnik
,
Nataša Šegatin
,
Darko Dolenc
,
Janez Salobir
:
Kemija z biokemijo
Veronika Abram
,
Blaž Cigić
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Mihaela Skrt
,
Metka Renko
,
Marija Žakelj-Mavrič
:
Eksperimentalna biokemija
Video in druga učna gradiva
Helena Abramovič
,
Blaž Cigić
,
Milica Kač
,
Lea Pogačnik
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Mihaela Skrt
,
Nataša Šegatin
,
Darja Rudan Tasič
,
Veronika Abram
,
Alenka Levart
:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Helena Abramovič
,
Blaž Cigić
,
Milica Kač
,
Lea Pogačnik
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Mihaela Skrt
,
Nataša Šegatin
,
Darja Rudan Tasič
,
Veronika Abram
,
Alenka Levart
:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Doktorska disertacija
Doris Kokalj
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
:
Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjem
Magistrsko delo
Anja Pristavec
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
,
Aleš Kuhar
:
Primerjava vsebnosti antioksidantov v zelenjavi in sadju z upoštevanjem maloprodajnih cen
Nina Janžekovič
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
,
Lea Demšar
:
Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
Blaž Grobin
,
Lea Demšar
,
Blaž Cigić
,
Helena Abramovič
:
Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
Rok Mejaš
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
:
Tvorba biogenih aminov med spontano fermentacijo čičerikine moke
David Mlakar
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
,
Iztok Jože Košir
:
Primerjava vpliva sedimentacije in flotacije mošta na kemijske lastnosti in senzoriko vina
Peter Kušar
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Požrl
,
Tomaž Polak
:
Sestava fenolnih spojin v kaljeni ajdi
Melita Kogovšek
,
Blaž Cigić
,
Mojca Korošec
,
Rajko Vidrih
:
Hranilna vrednost mikroalg vrste Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris po mlečnokislinski fermentaciji
Jakob Primc
,
Blaž Cigić
,
Alojz Ihan
:
Učinek sirupa s kvasnim pripravkom in vitaminom C na potek prehlada in gripe pri zdravih otrocih
Andrijana Kjiroska
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
,
Mišela Temkov
:
Tomato pomace as a source of hydrocolloids for preparation of emulsions
Urša Mršnik
,
Rajko Vidrih
,
Lea Pogačnik
,
Blaž Cigić
:
Vpliv resveratrola na obstojnost olj
Damir Kakovič
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Požrl
,
Lea Demšar
:
Pakiranje perutninskih pleskavic s povečano vsebnostjo n-3 maščobnih kislin
Anja Rečnik
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
,
Nataša Šegatin
:
Vpliv kislin in baz na potek oksidacije v modelnih lipidnih sistemih
Tinka Rešek
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
:
Vsebnost in pretvorbe biogenih aminov v izbranih živilih
Alenka Šifrar
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Tomaž Požrl
,
Polona Jamnik
,
Blaž Cigić
,
Mojca Narat
,
Tomaž Požrl
:
Proteoliza žitnih proteinov med spontano fermentacijo kislega testa iz različnih vrst moke
Alenka Šifrar
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Tomaž Požrl
,
Polona Jamnik
,
Blaž Cigić
,
Mojca Narat
,
Tomaž Požrl
:
Proteoliza žitnih proteinov med spontano fermentacijo kislega testa iz različnih vrst moke
Luka Svet
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Polona Jamnik
,
Jože Grdadolnik
,
Blaž Cigić
,
Mojca Narat
,
Jože Grdadolnik
:
Preučevanje delovanja antioksidanta epigalokatehin galata in oksidanta menadiona v celicah z metodo infrardeče spektroskopije
Luka Svet
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Polona Jamnik
,
Jože Grdadolnik
,
Blaž Cigić
,
Mojca Narat
,
Jože Grdadolnik
:
Preučevanje delovanja antioksidanta epigalokatehin galata in oksidanta menadiona v celicah z metodo infrardeče spektroskopije
Maja Krek
,
Blaž Cigić
,
Petra Terpinc
:
Vpliv osvetljevanja s svetlobo različnih valovnih dolžin na antioksidativni potencial kaljene pire
Marjeta Rak
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
,
Jasna Bertoncelj
:
Fenolni profil slovenskega matičnega mlečka
Katja Golob
,
Blaž Cigić
,
Petra Terpinc
:
Vpliv osvetljevanja s svetlobo različnih valovnih dolžin na antioksidativni potencial kaljene pšenice
Varineja Drašler
,
Tanja Pajk Žontar
,
Blaž Cigić
,
Mojca Korošec
:
Sprememba prehranjevalnih navad pri študentih in zaposlenih na Univerzi v Ljubljani med pandemijo covida-19 ter njihov odnos do študija na daljavo
Ana Cimperman
,
Petra Terpinc
,
Blaž Cigić
:
Vpliv solnega stresa na pretvorbe poliaminov v mikrozelenjavi
Simona Avsec
,
Blaž Cigić
,
Mojca Korošec
,
Gregor Mlinšek
:
Vpliv ultrazvočne obdelave na izluževanje kalija iz živil namenjenih prehrani dializno odvisnih bolnikov
Gašper Kosmač
,
Aleš Podgornik
,
Aleš Podgornik
,
Mojca Narat
,
Blaž Cigić
:
Ločevanje izooblik monoklonskih protiteles z lektini
Sendy Zupanc
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
:
Vrednotenje učinkovitosti ekstrakcije pigmentov iz liofiliziranih živil rastlinskega izvora z bioobnovljivim topilom Cyrene
Dijana Kuridža
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Požrl
:
Spremembe antioksidativnih lastnosti ovsa med kaljenjem
Manca Ozvatič
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
:
Strukturne lastnosti, kemijska sestava in prebavljivost kruha z dodano sojo
Eva Mustafa
,
Blaž Cigić
,
Petra Terpinc
,
Nataša Šegatin
:
Vpliv različnega dodatka vode in soli med praženjem semen na slanost in kakovostne parametre bučnega olja
Eva Grandovec
,
Blaž Cigić
,
Anja Klančnik
,
Jerica Sabotič
:
Analiza vsebnosti zunajceličnih polimernih snovi bakterij vrst Ligilactobacillus salivarius, Lactiplantibacillus plantarum, Limosilactobacillus reuteri in Pseudomonas fragi
Urška Pavčnik
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
Andreja Knez Knafelj
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
Bora Mankoč
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
,
Nataša Šegatin
:
Uporaba hidrokoloidov za izboljšanje lastnosti stepene smetane
Petra Stopar
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikov
Mark Kozamernik
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
:
Učinek dodane transglutaminaze na izboljšanje lastnosti biskvita s sojino moko
Tadej Briški Javor
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
:
Vpliv oscilacije temperature v pečici med termično obdelavo mesa na nastanek 2-amino-1-metil-6-fenilimidazo[4,5-b]piridina
Mojca Bahor
,
Blaž Cigić
,
Rajko Vidrih
:
Vpliv osvetljevanja s svetlobo svetlečih diod različnih valovnih dolžin na kemijsko sestavo plodov črnega ribeza (Ribes nigrum L.)
Romana Glavan
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Polona Jamnik
,
Branka Javornik
,
Blaž Cigić
:
Vloga citosolne in mitohondrijske superoksid dismutaze v celicah kvasovke s spremenjenim oksidacijskim stanjem
Romana Glavan
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Polona Jamnik
,
Branka Javornik
,
Blaž Cigić
:
Vloga citosolne in mitohondrijske superoksid dismutaze v celicah kvasovke s spremenjenim oksidacijskim stanjem
Daniel Šega
,
Blaž Cigić
,
Tom Turk
,
Matej Butala
:
Testiranje aktivnosti rekombinantnega toksina parborlizina iz nitkarja Parborlasia corrugatus
Špela Žugič
,
Tomaž Požrl
,
Nataša Šegatin
,
Blaž Cigić
:
Dielektrične lastnosti vodnih raztopin nekaterih mono- in polisaharidov
Patricija Ploj
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
,
Klemen Lisjak
:
Vpliv ne-Saccharomyces kvasovk na kakovost belih vin
Tadeja Ferlan
,
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
:
Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnic
Alenka Jurhar
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Mateja Lušnic Polak
:
Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
Denis Gutirea
,
Nataša Šegatin
,
Blaž Cigić
,
Alenka Levart
:
Vpliv sintetičnih in biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj
Katja Gutnik
,
Blaž Cigić
,
Rajko Vidrih
:
Vpliv toplotne obdelave z vodo na fenolne spojine češenj (Prunus avium L.)
Saša Goričar
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
:
Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih olj
Dejan Skodič
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Barbara Jeršek
:
Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkov
Ines Berdnik
,
Anja Klančnik
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
:
Zaviranje nastanka 2-amino-1-metil-6-fenilimidazo[4,5-b]piridina z uporabo brinovih ekstraktov v modelnih raztopinah
Kaja Jensterle
,
Jasna Bertoncelj
,
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
:
Antioksidativna aktivnost kaljene pire
Žan Zupančič
,
Blaž Cigić
,
Petra Golja
:
Vpliv sestave obroka na oksidativni metabolizem pri mladih, zdravih posameznikih
Florijan Cajzek
,
Jasna Bertoncelj
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Požrl
:
Priprava mlevskih frakcij ječmena in ovsa s povečanim deležem beta-glukanov
Saša Jeršin
,
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
,
Igor Pravst
:
Izolacija in karakterizacija beta-glukanov iz ječmenove moke
Natalija Pustišek
,
Blaž Cigić
,
Rajko Vidrih
,
Polona Jamnik
:
Določanje in vivo antioksidativne učinkovitosti sliv med skladiščenjem
Andrea Rukavina
,
Blaž Cigić
,
Aleš Podgornik
,
Aleš Podgornik
,
Vasja Progar
,
Mojca Narat
,
Blaž Cigić
,
Vasja Progar
:
Razvoj metode peptidnega kartiranja za uporabo v biofarmacevtiki
Andrea Rukavina
,
Blaž Cigić
,
Aleš Podgornik
,
Aleš Podgornik
,
Vasja Progar
,
Mojca Narat
,
Blaž Cigić
,
Vasja Progar
:
Razvoj metode peptidnega kartiranja za uporabo v biofarmacevtiki
Maruša Klančar
,
Anja Klančnik
,
Polona Jamnik
,
Blaž Cigić
:
Optimizacija in ovrednotenje mlečnokislinske fermentacije fižolove moke z bakterijami rodu Lactobacillus
Petra Lokar
,
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
:
Vpliv spontane fermentacije ajdove moke na vsebnost biogenih aminov in antioksidantov v kislem testu
Ana Marija Gerbič
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
,
Andreja Čanžek Majhenič
:
Pretvorbe biogenih aminov in antioksidantov v Mohantu
Blanka Kovačič
,
Blaž Cigić
,
Borut Jug
,
Marko Kreft
:
Prehranske navade pri bolnikih po srčnem infarktu
Ana Ilešič
,
Blaž Cigić
,
Petra Terpinc
,
Helena Abramovič
:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni potencial kaljenih semen navadnega rička (Camelina sativa L.)
Sana Trček
,
Blaž Cigić
,
Rajko Vidrih
:
Parametri kakovosti olj grozdnih pešk
Tina Šaula
,
Petra Terpinc
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
:
Vpliv fermentacije na prehransko vrednost mlevskih frakcij grahove moke
Natalija Tominšek
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Tilen Zamljen
:
Vpliv mlečnokislinske fermentacije na vsebnost bioaktivnih snovi in zmanjšanje pekočine plodov čilijev
Katarina Barbara Robič
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
:
Poliamini v fermentiranih rastlinskih živilih azijskega izvora
Diplomsko delo
Tina Pekolj
,
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
:
Uporaba stročnic v ekstrudiranih izdelkih
Ana Cimperman
,
Mojca Korošec
,
Blaž Cigić
:
Analiza prehranske vrednosti sadja, zelenjave in stročnic
Andrej Kovačič
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
:
Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinot
Nina Miklič
,
Blaž Cigić
,
Marjan Simčič
:
Določanje antioksidativne aktivnosti urina z metodo ABTS
Nina Pintarič
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
:
Uporaba transglutaminaz v živilstvu
Davor Obradović
,
Blaž Cigić
,
Hrvoje Petković
,
Branka Javornik
,
Marjetka Podobnik
:
Izolacija, karakterizacija ter kristalizacija nove acetiltransferaze iz Mycobacterium smegmatis
Jerica Lunder
,
Blaž Cigić
,
Mojmir Wondra
:
Določanje koncentracij nekaterih makro- in mikroelementov v vinih renski rizling in sauvignon na različnih mikrolokacijah vinorodne lege Škalce
Kaja Pajk
,
Blaž Cigić
,
Andreja Čanžek Majhenič
:
Pomen baktofugiranja v mlekarstvu
Kim Jerman
,
Blaž Cigić
,
Marjan Simčič
:
Vpliv prehrane posameznika na količino skupnih fenolnih spojin v urinu
Andreja Erjavec
,
Blaž Cigić
,
Veronika Abram
,
Marjan Simčič
:
Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirja
Mihael Petrovec
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Požrl
:
Kaljivost navadnega rička (Camelina sativa L.) in industrijske konoplje (Cannabis sativa L.)
Anja Rutar
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
:
Nutrigenomski učinki omega-3 maščobnih kislin
Tanja Fingušt
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferola
Ana Velikonja
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Marjetka Kidrič
:
Proteinski in fenolni profil izvlečkov listov sveže in izsušene rastline Ramonda nathaliae in njihovo antioksidativno delovanje
Kaja Trlep
,
Polona Jamnik
,
Blaž Cigić
,
Mihaela Skrt
:
Cimografska analiza aminopeptidazne aktivnosti v kalčkih in listih fižola, leče in lucerne
Ana Miklavčič
,
Mojmir Wondra
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
:
Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vin
Tanja Petelinc
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Tomaž Polak
:
In vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Tina Ivančič
,
Blaž Cigić
,
Peter Raspor
:
Vpliv antioksidativnih obrambnih sistemov kvasovk pri odpornosti na selen(VI)
Kristina Šavli
,
Blaž Cigić
,
Peter Raspor
,
Polona Jamnik
:
Primerjava proteinskih profilov kvasovke Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi Fe(III) in/ali Cr(III) ionom v šaržnem bioprocesu
Luka Wechtersbach
,
Veronika Abram
,
Blaž Cigić
,
Marjan Simčič
:
Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksu
Veronika Zubin
,
Rajko Vidrih
,
Marjan Simčič
,
Blaž Cigić
:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Destiny in cv. Caco
Anja Planinc
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
,
Helena Prosen
:
Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkah
Mila Krstić
,
Blaž Cigić
,
Peter Raspor
,
Polona Jamnik
:
Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesu
Tomaž Poredoš
,
Terezija Golob
,
Blaž Cigić
:
Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinah
Barbara Berlec
,
Veronika Abram
,
Irena Rogelj
,
Blaž Cigić
:
Priprava ACE-inhibitornih hidrolizatov iz fermentiranega mleka
Tjaša Štrukelj
,
Marjan Simčič
,
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
:
Spremembe vsebnosti glukozinolatov in nekaterih antioksidantov v narezanem zelju
Matjaž Rihtaršič
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
:
Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vin
Mojca Vrhovnik
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
,
Marjetka Kidrič
:
Karakterizacija alanin-aminopeptidaze in levcin-aminopeptidaze iz fižolovih listov glede na oskrbo z vodo
Maja Meglen
,
Blaž Cigić
,
Nataša Poklar Ulrih
,
Polona Jamnik
:
Vpliv pH rastnega medija na vsebnost zunajceličnih proteinov termofilne arheje Aeropyrum pernix
Luka Tragin
,
Blaž Cigić
,
Bojana Bogovič Matijašić
:
Kisla sirotka
Katarina Barbara Robič
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
:
Vpliv toplotnega stresa na kakovost piščančjega mesa
Ana Šipoš
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
:
Uporaba izbranih stročnic za pripravo rastlinskih namazov
Anja Gotar
,
Polona Jamnik
,
Blaž Cigić
,
Marjetka Kidrič
:
Vpliv suše na fenilalanin-aminopeptidazno aktivnost v ekstraktih fižolovih listov
Maja Franko
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
,
Marjetka Kidrič
:
Študij sušnega stresa pri rastlinah iz družine Gesneriaceae na ravni proteoma
Nika Tašler
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
:
Vpliv uživanja stročnic na metabolizem in zdravje
Katarina Mustar
,
Blaž Cigić
,
Janko Kos
,
Jerica Sabotič
:
Uporaba makrocipina iz gobe orjaški dežnik na trdnem nosilcu za izolacijo cisteinskih proteaz z afinitetno kromatografijo
Andraž Podlogar
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
:
Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vin
Rok Kuzman
,
Tomaž Polak
,
Blaž Cigić
:
Določevanje beta-glukanov v vzorcih ječmena in pšenice
Mateja Lušnic Polak
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancev
Lucija Omladič
,
Petra Terpinc
,
Blaž Cigić
:
Rastlinski napitki kot nadomestki mleka
Monika Šporin
,
Blaž Cigić
,
Sonja Smole Možina
:
Genetska variabilnost gena cmeB pri bakterijah vrst Campylobacter jejuni in Campylobacter coli
Katja Dragovan
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
:
Vpliv zorenja in dodatka antioksidantov na kakovost belokranjskih rdečih vin
Borut Šval
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
,
Marjetka Kidrič
:
Vpliv oskrbe z vodo na proteolitično aktivnost v listih fižola in afriške vijolice
Špela Zorman
,
Lea Pogačnik
,
Blaž Cigić
:
Hidratacija dimerne dehidroaskorbinske kisline v kislem pH
Barbara Orešnik
,
Blaž Cigić
,
Terezija Golob
,
Vekoslava Stibilj
:
Vsebnost selena in arzena v celodnevnih obrokih Slovenske vojske
Jure Laznik
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
:
Stabilnost askorbinske kisline vključene v liposome
Nina Šarič
,
Iztok Prislan
,
Blaž Cigić
:
Vpliv izbranih biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj, določeno z rancimatom
Manca Ozvatič
,
Petra Terpinc
,
Blaž Cigić
:
Primerjava vsebnosti beta-glukanov v mlevskih frakcijah plevnatega in golega ječmena
Rok Cankar
,
Veronika Abram
,
Irena Rogelj
,
Blaž Cigić
:
Peptidni inhibitorji angiotenzinske konvertaze v fermentiranem mleku
Barbara Ručman
,
Marjan Simčič
,
Blaž Cigić
,
Andrej Plestenjak
:
Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zelju
Nina Čeperlin
,
Blaž Cigić
,
Helena Abramovič
:
Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin iz listov vinske trte in rožmarina
Adriana Ban
,
Lea Pogačnik
,
Blaž Cigić
,
Rajko Vidrih
:
Priprava in karakterizacija ionskih izmenjevalcev iz odpadnih rastlinskih materialov za vezavo Cu[2+] iz vodnih raztopin
Sara Goršek
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
:
Barva barjenih klobas na slovenskem trgu
Miran Hodnik
,
Tatjana Košmerl
,
Blaž Cigić
:
Primerjava antioksidativne aktivnosti modelnih antioksidantov in pijač določene z DPPH, ABTS in Folin-Ciocalteu metodo
Tjaša Levičnik
,
Blaž Cigić
,
Nataša Poklar Ulrih
:
Interakcije vodotopnih oblik koencima Q10 z modelnimi lipidnimi membranami
Tadej Kaltnekar
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Marjeta Čandek-Potokar
:
Vpliv soljenja in vonja po merjascu na kakovost pršuta
Lana Oluić
,
Jasna Bertoncelj
,
Blaž Cigić
:
Vpliv dodanih beljakovin, lipidov in prehranskih vlaknin na lastnosti kruha
Igor Pigac
,
Blaž Cigić
,
Mojca Korošec
,
Matej Gregorič
:
Določanje vnosa hranil pri oskrbovancih v domovih za starejše
Ana Marija Gerbič
,
Matjaž Homan
,
Blaž Cigić
:
Metabolizem tirozina
Mark Kozamernik
,
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
:
Primerjava vsebnosti antioksidantov v frakcijah plevnatega in golega ječmena
Kaja Kranjc
,
Blaž Cigić
,
Rajko Vidrih
:
Vpliv potapljanja sadja v vročo vodo na metabolne spremembe
Tina Bekrić
,
Blaž Cigić
,
Barbara Jeršek
:
Protibakterijska aktivnost klorheksidina
Jernej Mohar
,
Blaž Cigić
,
Tomaž Polak
:
Uporaba različnih barvil v modelnih mesnih emulzijah
Marjan Rener
,
Andrej Plestenjak
,
Blaž Cigić
:
Vpliv rezanja in kontrolirane atmosfere na vsebnost vitamina C v zelju
Maruša Štangar
,
Evgen Benedik
,
Blaž Cigić
:
Prehranski in tekmovalni profil vrhunskih judoistov
Sanja Novak
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
:
Vpliv enoloških taninov na kakovost vina teran PTP
Klemen Oketič
,
Blaž Cigić
,
Peter Raspor
,
Jan Mavri
:
Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Jernej Kaiser
,
Blaž Cigić
,
Helena Abramovič
,
Rajko Vidrih
:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanu
Anže Brejc
,
Blaž Cigić
,
Lea Demšar
,
Tomaž Polak
:
Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesa
Laura Bertalanič
,
Helena Abramovič
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
:
Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
Nikolaja Janež
,
Blaž Cigić
,
Sonja Smole Možina
,
Matjaž Peterka
:
Primerjava procesov za čiščenje plazmidne DNK v terapevtske namene
Vesna Oprešnik
,
Tomaž Požrl
,
Blaž Cigić
,
Mihaela Skrt
:
Cimografska analiza aminopeptidazne aktivnosti v kalčkih in listih redkve, brokolija in belega zelja
Maja Koren
,
Blaž Cigić
,
Božidar Žlender
,
Tomaž Polak
:
Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10
Peter Horvat
,
Janez Salobir
,
Marjan Simčič
,
Blaž Cigić
:
Antioksidativni potencial vojaških obrokov
Meta Habjan Dovč
,
Blaž Cigić
,
Marjan Simčič
,
David Stopar
:
Vsebnost vitamina C in nitrata v radiču
Tina Thaler
,
Jasna Bertoncelj
,
Blaž Cigić
:
Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilom
Neža Fras
,
Blaž Cigić
,
Marko Kreft
:
Vpliv biogenih aminov v hrani na možgane
Romana Habot
,
Blaž Cigić
,
Peter Raspor
,
Polona Jamnik
:
Študij antioksidativnega delovanja spojine na osnovi magnezija
Tatjana Koštomaj
,
Blaž Cigić
,
Polona Jamnik
:
Vpliv proteinskih hidrolizatov polenovke in piščanca na oksidacijski status in mitohondrijski proteom kvasovke vrste Saccharomyces cerevisiae
Mateja Vovk
,
Blaž Cigić
,
Božidar Žlender
,
Tomaž Polak
:
Vpliv zgoščevalcev na reološko stabilnost kremnih pasteriziranih omak
Gašper Korat
,
Blaž Cigić
,
Petra Terpinc
:
Vpliv različnih dejavnikov na potek fermentacije in nekatere kakovostne parametre piva
Kristina Muhič
,
Iztok Prislan
,
Blaž Cigić
:
Glutamat, ojačevalec okusa in nevrotransmitor
Monika Lah
,
Rajko Vidrih
,
Blaž Cigić
:
Neencimsko porjavenje pomarančnega soka
Varineja Drašler
,
Petra Terpinc
,
Blaž Cigić
:
Tehnološke in prehranske lastnosti volčjega boba
Anja Metelko
,
Blaž Cigić
,
Rajko Vidrih
:
Skladiščenje klimakterijskega in neklimakterijskega sadja na primeru jabolk in pomaranč
Neja Frkal
,
Marko Kreft
,
Blaž Cigić
:
Prehranski vnos in metabolizem poliaminov
Neža Hren
,
Blaž Cigić
,
Tatjana Košmerl
:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial rdečih vin
Druge monografije in druga zaključena dela
Aljoša Bavec
,
Aleš Berlec
,
Blaž Cigić
,
Marko Dolinar
,
Uroš Potočnik
:
Zbornik povzetkov
Zbornik recenziranih znanstvenih prispevkov na domači konferenci
Nataša Poklar Ulrih
,
Helena Abramovič
,
Blaž Cigić
,
Lea Pogačnik
,
Iztok Prislan
,
Mihaela Skrt
,
Nataša Šegatin
:
Aditivi v živilih - prednosti in tveganja