ohranjanje, vrednotenje, karakterizacija in zbiranje genskih virov oljk
Milena Bučar-Miklavčič (Avtor), Viljanka Vesel (Avtor), Dunja Bandelj Mavsar (Avtor), Bojan Butinar (Avtor), Erika Bešter (Avtor), Jakob Fantinič (Avtor), Katja Fičur (Avtor), Vasilij Valenčič (Avtor), Saša Volk (Avtor), Alenka Arbeiter (Avtor), Maja Podgornik (Avtor), Milena Bučar-Miklavčič (Fotograf), Viljanka Vesel (Fotograf), Dunja Bandelj Mavsar (Fotograf), Jakob Fantinič (Fotograf), Maja Podgornik (Fotograf), Jaka Jeraša (Fotograf)

Povzetek

Sorta 'Leccio del Corno' ni občutljiva na nizke temperature. Drevo sorte 'Leccio del Corno' je srednje bujne rasti, krošnja pa je zbita zaradi kratkih internodijev. Za oploditev potrebuje opraševalne sorte, kot sta 'Pendolino' in 'Frantoio' (nekoliko manj 'Moraiolo'). Dozorevanje plodov je pozno. Sorta ima izmenično rodnost. Olje vsebuje srednje veliko tokoferolov in biofenolov ter velik delež oleinske kisline. Odporna je proti pavjemu očesu.

Ključne besede

oljka;sorte;molekularna genetika;rastlinska morfologija;elektronske knjige;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.06 - Enciklopedija, slovar, leksikon, priročnik, atlas, zemljevid
Organizacija: UP - Univerza na Primorskem
Založnik: Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Annales ZRS
UDK: 634.63(0.034.2)
COBISS: 60837635 Povezava se bo odprla v novem oknu
ISBN: 978-961-7058-57-4
Št. ogledov: 640
Št. prenosov: 313
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarne ključne besede: Leccio del Corno (oljka);Oljčno olje;Kemijska sestava;
Komentar vira: Nasl. z nasl. zaslona;
Strani: 1 spletni vir (1 datoteka PDF (21 str.))
ID: 12891465