diplomsko delo, univerzitetni študij
Andreja Erjavec (Avtor), Blaž Cigić (Recenzent), Veronika Abram (Mentor), Marjan Simčič (Komentor)

Povzetek

Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirja

Ključne besede

encimi;krompir;antioksidanti;polifenol-oksidaze;peroksidaze;fenilalanin-deaminaze;polifenoli;encimsko porjavenje krompirja;skladiščenje v zračni atmosferi;skladiščenje v kisikovi atmosferi;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [A. Erjavec]
UDK: 577.15:633.491
COBISS: 3318136 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1715
Št. prenosov: 342
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Role of polyphenol oxidase, peroxidases and phenylalanine ammonia-lysase in potato browning
Sekundarne ključne besede: enzymes;potatoes;antioxidants;polyphenol-oxidase;peroxidases;phenylalanine ammonia-lysase;polyphenols;enzymatic browning of potato;storage in air atmosphere;storage in oxygen atmosphere;
URN: pdf
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XI, 56 f.
Ključne besede (UDK): mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;material bases of life;biochemistry;molecular biology;biophysics;biokemija;molekularna biologija;biofizika;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;agriculture and related sciences and techniques;forestry;farming;wildlife exploitation;kmetijstvo ter sorodne vede in tehnologije;field crops and their production;poljščine;poljedelstvo;edible roots and tubers;root crops;užitne korenovke;rastline z gomolji;
ID: 23374