diplomsko delo, univerzitetni študij
Monika Logar (Avtor), Terezija Golob (Recenzent), Božidar Žlender (Mentor)

Povzetek

Prehranske navade starostnikov in kakovost jedi v domu za starejše občane

Ključne besede

prehrana;prehrana starostnikov;starostniki;dom za starejše občane;dnevni vnos hranil;hranilna vrednost;energijska vrednost;energijska gostota;sol;senzorične analize;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [M. Logar]
UDK: 613.2-053.9:641.1
COBISS: 3878264 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1187
Št. prenosov: 330
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Nutritional habits of seniors and the quality of meals in a home for senior citizens
Sekundarne ključne besede: nutrition;nutrition of elderly;elderly;rest homes;diet in rest homes;daily nutrition intake;nutrition values;energy values;energy density;salt;sensory analyses;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: X, 69 f., [12] f. pril.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;medical sciences;medicina;hygiene generally;personal health and hygiene;higiena splošno;osebno zdravje in higiena;dietetics;nutrition principles applied to feeding and foods;dietetika;prehrambna načela glede na hranjenje in vrsto hrane;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;food;cooking;dishes;živila;kuhanje;jedi;
ID: 23564