diplomsko delo, univerzitetni študij
Lenka Glavič (Avtor), Lea Demšar (Recenzent), Rajko Vidrih (Mentor)

Povzetek

Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčku

Ključne besede

toplotna obdelava;cvrenje;ocvrt krompir;sončnično olje;lipidi;maščobne kisline;trans maščobne kisline;absorpcija maščobe;antioksidanti;naravni antioksidanti;ekstrakt rožmarina;lutein;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [L. Glavič]
UDK: 641.522.2:664.34:633.491:543.635.3
COBISS: 3939704 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1257
Št. prenosov: 316
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Effects on the formation of trans fatty acids in potato fries
Sekundarne ključne besede: heat treatment;frying;potato fries;sunflower oil;lipids;fatty acids;trans fatty acids;fat absorption;antioxidants;natural antioxidants;rosemary extract;lutein;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XI, 60 f., [1] f. pril.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;food;cooking;dishes;živila;kuhanje;jedi;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;production and preservation of solid foodstuffs;proizvodnja in konzerviranje živil;edible oils and fats;margarine;protein foodstuffs;jedilna olja in maščobe;margarina;beljakovinska živila;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;agriculture and related sciences and techniques;forestry;farming;wildlife exploitation;kmetijstvo ter sorodne vede in tehnologije;field crops and their production;poljščine;poljedelstvo;edible roots and tubers;root crops;užitne korenovke;rastline z gomolji;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;analysis of different substances;analytical control in production conditions;
ID: 23598