diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Tatjana Živič (Avtor), Borut Jereb (Mentor)

Povzetek

Zaradi pogosto spregledanih in nepravočasno upravljanih tveganj ter posledično velikih količin izgub živil v hladni oskrbovalni verigi smo se v diplomski nalogi osredotočili na identifikacijo in vzročno opredelitev potencialnih tveganj na konkretnem primeru hladne oskrbovalne verige pri prireji mleka in mlečnih izdelkov. Omenjeno verigo smo s pomočjo analize HACCP segmentirali in izvedli vzročni grafični prikaz ključnih tveganj oskrbovalne verige, jih analizirali in zanj poiskali možne rešitve. Ključna tveganja smo dopolnili v Katalog tveganj, ki je uporaben pripomoček za upravljanje tveganj v vsaki dani organizaciji, saj njegova uporaba omogoča določati smernice za prepoznavanje tveganj.

Ključne besede

proizvodna podjetja;mleko;mlečni izdelki;tveganja;katalog tveganj;upravljanje tveganj;hladna oskrbovalna veriga;logistika;diplomske naloge;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UM FL - Fakulteta za logistiko
Založnik: [T. Živič]
UDK: 338
COBISS: 512980029 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 754
Št. prenosov: 102
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Risk management in the cold supply chain
Sekundarni povzetek: Due to often overlooked, untimely managed risks and consequent large quantities of food loss in the cold supply chain, in the graduation thesis we focused on the identification and causation of potential risks in the specific case of the cold supply chain of milk and dairy products. With the help of the HACCP analysis we segmented the mentioned chain and carried out a causal graphic representation of the key risks of the supply chain, analysed key risks and provided solutions. We have installed key risks in Risk Catalog, which is a useful risk management tool in every organization, as its use enables us to define guidelines for risk identification.
Sekundarne ključne besede: production companies;milk;milk products;risk;risk catalogue;risk management;coold supply chain;logistics;
URN: URN:SI:UM:
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za logistiko
Strani: VIII, 92 str., [2] str. pril.
ID: 11007949
Priporočena dela:
, diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
, diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
, diplomska naloga višjega strokovnega izobraževanja
, zaključna strokovna naloga visoke poslovne šole
, ni podatka o podnaslovu