diplomsko delo
Gašper Laznik (Avtor), Janez Pogorelc (Mentor), Matej Zadravec (Mentor)

Povzetek

Sušenje in zorenje mesnin je zahteven tehnološki postopek, ki je tesno povezan z izkušnjami in praktičnimi znanji ljudi, ki se ukvarjajo s tem procesom. V nalogi je bilo realizirano tehnološko opremljanje sušilnega in zorilnega prostora, ki omogoča regulacijo najpomembnejših parametrov procesa zorenja in sušenja mesnin. S tem smo povečali ekonomičnost in nadzor ter posledično zmanjšali rizičnost izvedbe procesa.

Ključne besede

regulacija;nadzor sušenja;sušenje mesa;zorenje mesa;diplomske naloge;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UM FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Založnik: [G. Laznik]
UDK: 658.52.011.56:637.5(043.2)
COBISS: 95358979 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 239
Št. prenosov: 25
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Automation of seasonal drying room for dried meat products
Sekundarni povzetek: Drying and maturing of meat products is a demanding technological process that is closely related to the experience and practical knowledge of the people involved in this process. In the thesis, the technological equipment of the drying and maturing space was realized, which enables the regulation of the most important parameters in the process of maturing and drying meat products. In this way, we increased economy, control and consequently reduced the risk of carrying out the process.
Sekundarne ključne besede: regulation;control;drying;maturing;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Mehatronika
Strani: XI, 81 str.
ID: 13252802