bioactive compounds, quercetin and use of antimicrobial and antioxidative properties
Ilja Gasan Osojnik Črnivec (Avtor),
Mihaela Skrt (Avtor),
Danijela Šeremet (Avtor),
Meta Sterniša (Avtor),
David Farčnik (Avtor),
Erna Štrumbelj (Avtor),
Nataša Poklar Ulrih (Avtor),
Aleš Poljanšek (Avtor),
Nika Cebin (Avtor),
Lea Pogačnik (Avtor),
Sonja Smole Možina (Avtor),
Miha Humar (Avtor),
Draženka Komes (Avtor)
Povzetek
Waste streams in onion production
Ključne besede
čebula;čebulni olupki;bioaktivne spojine;kvercetin;protimikrobne snovi;antioksidativno delovanje;
Podatki
Jezik: |
Angleški jezik |
Leto izida: |
2021 |
Tipologija: |
1.01 - Izvirni znanstveni članek |
Organizacija: |
UL BF - Biotehniška fakulteta |
UDK: |
664.0:635.25:577.1 |
COBISS: |
57430531
|
ISSN: |
0956-053X |
Št. ogledov: |
245 |
Št. prenosov: |
49 |
Ocena: |
0 (0 glasov) |
Metapodatki: |
|
Ostali podatki
Sekundarni jezik: |
Slovenski jezik |
Sekundarne ključne besede: |
čebula;čebulni olupki;bioaktivne spojine;kvercetin;protimikrobne snovi;antioksidativno delovanje; |
Vrsta dela (COBISS): |
Članek v reviji |
Konec prepovedi (OpenAIRE): |
2023-04-07 |
Strani: |
str. 476-486 |
Zvezek: |
ǂVol. ǂ126 |
Čas izdaje: |
2021 |
DOI: |
10.1016/j.wasman.2021.03.033 |
ID: |
14249377 |