Kaja Jeromel (Avtor), Mateja Primožič (Avtor), Vanja Kokol (Avtor), Željko Knez (Avtor), Maja Leitgeb (Avtor)

Povzetek

Enzymatic, Antioxidant, and Antimicrobial Activities of Bioactive Compounds from Avocado (Persea americana L.) Seeds

Ključne besede

avokado;fenoli;fitokemija;aktivnost encimov;antioksidanti;antimikrobna aktivnost;avocado seed;Persea Americana;HPLC;phenolic compounds;enzymatic activity;phytochemistry;antioxidant;antimicrobial activity;

Podatki

Jezik: Angleški jezik
Leto izida:
Tipologija: 1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija: UM FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Založnik: MDPI
UDK: 66.02
COBISS: 144303619 Povezava se bo odprla v novem oknu
ISSN: 2223-7747
Št. ogledov: 222
Št. prenosov: 299
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Slovenski jezik
Sekundarne ključne besede: avokado;fenoli;fitokemija;aktivnost encimov;antioksidanti;antimikrobna aktivnost;
Vrsta dela (COBISS): Članek v reviji
Strani: 25 str.
Letnik: ǂVol. ǂ12
Zvezek: ǂiss. ǂ5, 1201
Čas izdaje: 6 March 2023
DOI: 10.3390/plants12051201
ID: 23394095