diplomsko delo univerzitetnega študija Organizacija in management informacijskih sistemov
Barbara Petek (Avtor), Polona Šprajc (Mentor)

Povzetek

Diplomsko delo opisuje trženje izdelkov na kmetiji Selišnik, kjer se ukvarjajo z razsekom in predelavo mesa, z izdelavo ter prodajo suhomesnatih izdelkov. Njihova ponudba je osredotočena na prodajo Zgornjesavinjskega želodca, zaščitenega z geografsko označbo. V diplomskem delu smo obravnavali težave na področju trženja njihovih izdelkov. Želeli smo izvedeti, kakšna je prepoznavnost kmetije Selišnik in spoznati splošne navade potrošnikov pri nakupovanju suhomesnatih izdelkov. Teoretični del naloge temelji na preučevanju teorije in prakse marketinga s pomočjo preučevanja obstoječe literature. Raziskovalni del naloge temelji na izvedbi in analizi tržne raziskave. V uvodnem delu diplomske naloge smo si zastavili štiri raziskovalna vprašanja, na katere smo s pomočjo analize izpolnjenih anketnih vprašalnikov dobili odgovore. V zaključnem delu naloge so poleg odgovorov na naša raziskovalna vprašanja predstavljena priporočila kmetiji Selišnik za izboljšave na področju trženja njihovih izdelkov.

Ključne besede

trženje;tržno komuniciranje;suhomesnati izdelek;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Kranj
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UM FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Založnik: [B. Petek]
UDK: 339.138
COBISS: 7187987 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1977
Št. prenosov: 157
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: PRODUCT MARKETING ON SELIŠNIK FARM
Sekundarni povzetek: The thesis describes products marketing on the farm Selišnik, where they concern themselves with the cutting, processing, making and sale of dried meat products. The core of their offer represents the "zgornjesavinjski želodec" (air-dried/matured meat product) that is protected with a geographical designation. The thesis deals with the problems they had regarding the marketing of their products. The goal was also to define the visibility of the farm Selišnik and to recognize general consumers’ habits when purchasing dried meat products. The theoretical part of the thesis is supported by the study of the marketing theory and praxis in the existent literature. The research part is based on the performance and analysis of a market research. Four research questions were set in the preliminary part of the thesis, which were then answered by an analysis of a conducted survey. The conclusion includes answers on our research questions and suggestions for the farm Selišnik regarding the improvements for the marketing of their products.
Sekundarne ključne besede: Marketing;marketing communication;marketing mix 4P;dried meat product;market research;“zgornjesavinjski želodec” (air-dried/matured meat product) with a geographical designation;
URN: URN:SI:UM:
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za organizacijske vede
Strani: 55 f.
Ključne besede (UDK): social sciences;družbene vede;economics;economic science;ekonomija;ekonomske vede;trade;commerce;international economic relations;world economy;trgovina;tržišče;marketing;general questions of trade and commerce;market;splošna vprašanja o trgovanju in trgovini;
ID: 80207
Priporočena dela:
, diplomsko delo univerzitetnega študija Organizacija in management informacijskih sistemov
, primer blagovne znamke Shipman podjetja Seaway Group d.o.o.
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
, diplomsko delo univerzitetnega študija
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija