doktorska disertacija (s področja prehrane)
Lovro Sinkovič (Avtor), Rajko Vidrih (Mentor), Dragan Žnidarčič (Komentor)

Povzetek

Vpliv sorte in načina pridelave na vsebnost polifenolov, višjih maščobnih kislin in skupni antioksidacijski potencial siljenega radiča (Cichorium intybus L.)

Ključne besede

radič;Cichorium intybus L.;siljenje radiča;hidroponika;gnojenje;organska gnojila;mineralna gnojila;kemijska sestava;fenolne spojine;antioksidacijski potencial;minerali;maščobne kisline;hidroksicimetne kisline;cikorna kislina;klorogenska kislina;HPLC;X-ray;DPPH;FC reagent;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [L. Sinkovič]
UDK: 635.54:631.5:641.1:543.61
COBISS: 4487288 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 989
Št. prenosov: 314
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Influence of variety and agrotechnical conditions on phenolic composition, fatty acid content and antioxidative potential of chicon (Cichorium intybus L.)
Sekundarne ključne besede: chicory;Cichorium intybus L.;chicory forcing;hydroponics;fertilization;organic fertilizers;synthetic fertilizers;chemical composition;phenolic composition;antioxidative potential;minerals;fatty acids;hydroxycinnamic acids;cichoric acid;chlorogenic acid;HPLC;X-ray;DPPH;FC reagent;
URN: URN:NBN:SI
Vrsta dela (COBISS): Doktorsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak.
Strani: X, 84 f.
ID: 8902856