delo diplomskega seminarja
Povzetek
Diplomsko delo z naslovom »Primerjalna analiza spletnih strani slovenskih prehrambenih podjetij« obsega šest poglavij. V uvodnem delu, ki je tudi prvo poglavje, je opredelitev problema, opis področja, namen ter cilj raziskave, predpostavke, omejitve in uporabljene metode raziskovanja. Sledita dve poglavji, ki se nanašata na teoretični del naloge. Tako je bila v drugem poglavju podana opredelitev elektronskega poslovanja, vrste elektronskega poslovanja ter prednosti in pomanjkljivosti elektronskega poslovanja. Tretje poglavje je vsebovalo teorijo o spletnih straneh. Navedeni so bili osnovni pojmi, vrste spletnih strani, elementi spletnih strani in značilnosti dobrih spletnih strani. Četrto poglavje je bilo namenjeno praktičnemu delu naloge – torej primerjalni analizi šestih slovenskih prehrambenih podjetij. Omejili smo se namreč samo na tiste, ki imajo prodajalne po celotni Sloveniji. Sledile so še sklepne ugotovitve, ki so bile podane v petem poglavju.
Ključne besede
internet;spletne strani;elektronsko poslovanje;primerjalna analiza;prehrambene trgovine;
Podatki
Jezik: |
Slovenski jezik |
Leto izida: |
2016 |
Tipologija: |
2.11 - Diplomsko delo |
Organizacija: |
UM EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta |
Založnik: |
[J. Kopinšek] |
UDK: |
004.774 |
COBISS: |
12248348
|
Št. ogledov: |
988 |
Št. prenosov: |
148 |
Ocena: |
0 (0 glasov) |
Metapodatki: |
|
Ostali podatki
Sekundarni jezik: |
Angleški jezik |
Sekundarni naslov: |
Comparative analysis of websites of Slovenian food chains |
Sekundarni povzetek: |
The diploma thesis "A comparative analysis of Slovenian food chain websites" has six chapters. In the introductory part, which is also the first chapter, we defined the definition of the problem, a description of the scope, a purpose and an objective of the research, the assumptions, limitations and methods used in the survey. Then follow two chapters that cover a theoretical part. The second chapter consists of a definition of e-business, e-commerce types and the advantages and disadvantages of an electronic commerce. The third chapter contained a theory of websites. There were the basic concepts of websites, web page elements and characteristics of good websites. The fourth chapter was intended for a practical part – a comparative analysis of six Slovenian food chain companies. We limited ourselves to those who have stores throughout Slovenia. What followed were the conclusions, that were presented in the fifth chapter. |
Sekundarne ključne besede: |
websites;enterprises;electronic commerce;internet.; |
URN: |
URN:SI:UM: |
Vrsta dela (COBISS): |
Delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga |
Komentar na gradivo: |
Univ. v Mariboru, Ekonomsko-poslovna fak. |
Strani: |
III, 38 str. |
ID: |
9079904 |