diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih procesov
Tanja Osolnik (Avtor), Marjan Senegačnik (Mentor), Gozdana Miglič (Komentor)

Povzetek

V današnjem času ekološkemu kmetijstvu predpisujemo velik pomen. Način razmišljanja je bistveno drugačen kot pred leti, zato se nagibamo k uporabi čim bolj kakovostne, zdrave in okusne hrane, ki je pridelana na naraven način. V teoretičnem delu diplomskega dela smo obravnavali pomen ekološkega kmetijstva, kakšne so prednosti in slabosti le-tega ter vsebnost ekoloških živil. Obravnavali smo tudi način preusmeritve iz konvencionalnega v ekološko kmetijstvo, certificiranje in vlogo države. V drugem, raziskovalnem delu, sta nas zanimala predvsem način življenja in uporaba ekoloških živil prostovoljnih udeležencev v anketi. Ugotovili smo, da je delež zaupanja uporabnikov v ekološke pridelke večinski, ravno tako pa jim je najvažnejši faktor pri odločanju nakupa kakovost in šele nato cena.

Ključne besede

ekološko kmetijstvo;certificiranje;kontrolne organizacije;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UM FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Založnik: [T. Osolnik]
UDK: 502/504
COBISS: 7807507 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 833
Št. prenosov: 71
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: CONSUMERS RELATION TOWARDS ECOLOGICALLY PRODUCED FOOD
Sekundarni povzetek: Nowadays eco agriculture is of big importance. The way of thinking in general is different to thinking just a few years ago, people tend to use food of highest quolity possible, which is healthy and produced in a natural way. This diploma consists of a teoretical part and of research. In the first part we considered the meaning of eco agriculture, its advantages and disadvantages and also content of eco food. In the second part of the diploma we were interested in the way of life of people who were willing to cooperate at our questionare, we were also interested in their use of eco food. We conclude that most of people cooporating, trust eco food. When buying food, of the biggest importance for them is the quality of food, secondly they consider the prices.
Sekundarne ključne besede: • Eco agriculture • Certification • Control organization • Subsidize;
URN: URN:SI:UM:
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za organizacijske vede
Strani: 45 f.
ID: 9169918
Priporočena dela:
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih procesov
, diplomska naloga višjega strokovnega izobraževanja
, diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Organizacija in management poslovnih in delovnih sistemov