diploma thesis
Gabrijel Cernigoi (Avtor), Lorena Butinar (Mentor)

Povzetek

The aim of the study was to investigate and select indigenous yeasts Saccharomyces cerevisiae and non-conventional yeasts that were isolated during this and previous studies, and than evaluate them for wine production by performing micro-scale vinification experiment

Ključne besede

Saccharomyces;non-conventional yeasts;wine;fermentations;

Podatki

Jezik: Angleški jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UNG VŠVV - Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo
Založnik: [G. Cernigoi]
UDK: 634.8+663.2
COBISS: 4844283 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 4877
Št. prenosov: 309
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Slovenski jezik
Sekundarni naslov: Ekologija naravnih vinskih kvasovk in enoloski potencial
Sekundarni povzetek: Namen študije je bil preučevanje in selekcija avtohtonih kvasovk Saccharomyces cerevisiae in ne-konvencionalnih kvasovk, ki so bile izolirane tekom te in prejšnje študije, ter jih s pomočjo izvedbe vinifikacijskega poskusa v manjšem obsegu ovrednotiti ali so primerne za proizvodnjo vina.
Sekundarne ključne besede: diplomske naloge;ne-konvencionalne kvasovke;spontana fermentacija;selekcija;
URN: URN:SI:UNG
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Novi Gorici, Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo
Strani: X, 25 str.
ID: 10850309