magistrsko delo Organizacija in management poslovnih in delovnih sistemov

Povzetek

Magistrsko delo obravnava problematiko trajnostnega poslovanja hotelov. Tako v hotelski dejavnosti, kot tudi v turističnem sektorju postajajo načela trajnostnega razvoja vse pomembnejša. Ob vplivih na okolje velja poudariti tudi ekonomski in socialni vidik. V raziskavo smo vključili izbrani hotel iz hotelske verige xy. Namen je bilo raziskati, katere možnosti so nam na dosegu za bolj trajnostno poslovanje hotela. Pri tem smo vključili različne vplive na okolje, od odpadkov, porabe električne in toplotne energije do porabe vode. Posebej smo se osredotočili na problematiko odpadne hrane, kjer je poleg okoljskega in ekonomskega izpostavljen tudi etični vidik.

Ključne besede

trajnostno poslovanje hotelov;odpadki v hotelski dejavnosti;problematika zavržene hrane;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.09 - Magistrsko delo
Organizacija: UM FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Založnik: [B. Miljanović]
UDK: 502
COBISS: 8011795 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 958
Št. prenosov: 129
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Environmentally friendly practices in a hotel
Sekundarni povzetek: Thesis is concerned with the sustainable operation of hotels. In hotel business and in the tourism sector generally the principles of sustainable development become increasingly more important. Besides environmental impacts there should be emphasized also economic and social aspects. The object of this study was a hotel from the hotel chain XY. The purpose of the study was to find the possibilities for more sustainable operation of the hotel. There were various environmental impacts included in the research as are waste, use of heat and electric energy and use of water. The special impact in the research was devoted to the problem of discarded food where besides environmental and economic also the ethical aspect was highlighted.
Sekundarne ključne besede: sustainable hotel business;waste in hotel industry;problem of discarded food;˗ carbon footprint of hotel;water footprint of hotel;
URN: URN:SI:UM:
Vrsta dela (COBISS): Magistrsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za organizacijske vede
Strani: 77 f.
ID: 10911982
Priporočena dela:
, magistrsko delo Organizacija in management poslovnih in delovnih sistemov
, zaključna strokovna naloga visoke poslovne šole