doktorska disertacija

Povzetek

Protimikrobna učinkovitost rastlinskih izvlečkov in vitro in v izbranih živilih

Ključne besede

protimikrobne snovi;rastlinski izvlečki;izvleček rožmarina;protimikrobna učinkovitost;minimalna inhibitorna koncentracija;inhibicija rasti;grampozitivne bakterije;gramnegativne bakterije;patogene bakterije;kvarljivci;in vitro;piščančji mesni sok;piščančje meso;živila;jabolčni sok;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [S. Piskernik]
UDK: 579.67
COBISS: 4633464 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 410
Št. prenosov: 78
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Antimicrobial efficiency of plant extracts in vitro and in selected foods
Sekundarne ključne besede: antimicrobials;plant extracts;rosemary extract;antimicrobial activity;minimal inhibitory concentration;growth inhibition;Gram-positive bacteria;Gram-negative bacteria;pathogens;spoilage bacteria;in vitro;chichen meat juice;chicken meat;foods;apple juice;
URN: URN:NBN:SI
Vrsta dela (COBISS): Doktorsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak.
Strani: IX, 70, [15] f.
ID: 12016870