doktorska disertacija (s področja živilstva)
Dejan Bavčar (Avtor), Tatjana Košmerl (Mentor), Franc Čuš (Komentor)

Povzetek

Vpliv maceracije na aromatične značilnosti primorskih belih vin

Ključne besede

vino;bela vina;postopki vinifikacije;maceracija drozge;dodatek jagod;zamrzovanje grozdja;zamrzovanje drozge;malvazija;rebula;zelen;aromatične spojine;fenolne spojine;kemijska sestava;senzorične lastnosti;doktorati;wine;white wines;winemaking;maceration of pomace;berries addition;freezing of grapes;freezing of pomace;Malvasia Istriana;Ribolla Gialla;Zelen;aromatic compounds;phenolic compounds;chemical composition;sensory properties;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [D. Bavčar]
UDK: 663.221(497.4):663.251/.252.4:547.52:543.9
COBISS: 3921016 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 624
Št. prenosov: 204
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Influence of maceration on aromatic properties of white wines from Primorska region
Sekundarne ključne besede: wine;white wines;winemaking;maceration of pomace;berries addition;freezing of grapes;freezing of pomace;Malvasia Istriana;Ribolla Gialla;Zelen;aromatic compounds;phenolic compounds;chemical composition;sensory properties;
Vrsta dela (COBISS): Doktorsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. Ljubljana, Biotehniška fak., Interdisciplinarni doktorski študij Bioznanosti, področje živilstva
Strani: XV, 183 f., [10] f. pril.
ID: 12016882