diplomsko delo, univerzitetni študij
Anja Čuk (Avtor), Rajko Vidrih (Recenzent), Helena Abramovič (Mentor), Sonja Smole Možina (Komentor)

Povzetek

Antioksidativna in protimikrobna učinkovitost izvlečkov fenolnih spojin iz bazilike (Ocimum basilicum) in timijana (Thymus citriodorus)

Ključne besede

zelišča;rastlinski izvlečki;bazilika;Ocimum basilicum;limonasti timijan;Thymus citriodorus;antioksidativna učinkovitost;protimikrobna učinkovitost;antioksidanti;fenolne spojine;Campylobacter jejuni;Escherichia coli;Listeria monocytogenes;Staphylococcus aureus;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [A. Čuk]
UDK: 633.88:547.56:577.1+579.24
COBISS: 4530552 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 350
Št. prenosov: 84
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Antioxidant and antimicrobial activity of extracts of phenolic compounds from basil (Ocimum basilicum) and thyme (Thymus citriodorus)
Sekundarne ključne besede: herbs;plant extracts;basil;Ocimum basilicum;lemon thyme;Thymus citriodorus;antioxidative activity;antimicrobial activity;antioxidants;phenolics;Campylobacter jejuni;Escherichia coli;Listeria monocytogenes;Staphylococcus aureus;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XII, 72 f.
ID: 12019002