diplomsko delo
Iva Rappl (Avtor), Jerneja Ambrožič (Recenzent), Kristina Sepčić (Mentor), Nina Gunde-Cimerman (Komentor)

Povzetek

Vpliv glukoze in temperature na produkcijo biološko aktivnih snovi v vodnih ekstraktih nekaterih halofilnih in halotolerantnih gliv redu Dothideales in izbranih kvasovk

Ključne besede

halofilne in halotolerantne glive;naravni produkti;vodni ekstrakti;hemoliza;inhibicija acetilholinesteraze;protibakterijska aktivnost;hemaglutinacija;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [I. Rappl]
UDK: 577.2:579:582.28(043.2)
COBISS: 2346063 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 258
Št. prenosov: 44
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Influence of glucose and temperature on production of biologically active substances in water extracts of some halophilic and halotolerant fungi from order Dothideales and chosen yeasts
Sekundarne ključne besede: halophile and halotolerant fungi;natural products;water extracts;hemolysis;acetylcholinesterase inhibition;antibacterial activity;hemagglutination;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za biologijo
Strani: X, 61 f.
ID: 12313537