diplomsko delo
Mojca Horvat (Avtor), Jerneja Ambrožič (Recenzent), Kristina Sepčić (Mentor), Nina Gunde-Cimerman (Komentor)

Povzetek

Vpliv glukoze in temperature na produkcijo biološko aktivnih snovi v organskih ekstraktih nekaterih halofilnih in halotolerantnih gliv redu Dothideales in izbranih kvasovk

Ključne besede

halofilne in halotolerantne glive;naravni produkti;ekstrakti;hemoliza;inhibicija acetilholinesteraze;protibakterijska aktivnost;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [M. Horvat]
UDK: 577.1.:582.28(043.2)
COBISS: 2193487 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1158
Št. prenosov: 396
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Influence of glucose and temperature on production of biologically active substances in organic extracts of some halophilic and halotolerant fungi from order Dothideales and chosen yeasts
Sekundarne ključne besede: halophile and halotolerant fungi;natural products;extracts;hemolysis;acetylcholinesterase inhibition;antibacterial activity;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Strani: XI, 79 f.
Ključne besede (UDK): mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;material bases of life;biochemistry;molecular biology;biophysics;biokemija;molekularna biologija;biofizika;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;botany;botanika;systematic botany;sistematska botanika;fungi (eumycota;eumycetes);true fungi;moulds;mycology;
ID: 54741