diplomsko delo
David Verdel (Avtor), Janez Cerkovnik (Mentor)

Povzetek

V diplomski nalogi sem spremljal razpad razredčenih raztopin vodikovega peroksida različnih koncentracij ter vpliv citronske in dipikolinske kisline na njegovo stabilnost. Z izvajanjem jodometričnih titracij sem spremljal koncentracijo raztopin vodikovega peroksida pred in po opravljenem stresnem testu stabilnosti. Primerjal sem vpliv izbranih organskih kislin na stabilnost vodikovega peroksida v formulacijah, ki so zanimive za dezinfekcijo in prehrambeno industrijo.

Ključne besede

vodikov peroksid;uporaba vodikovega peroksida;stabilizacija;citronska kislina;dipikolinska kislina;volumetrija;diplomske naloge;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Založnik: [D. Verdel]
UDK: 661.491(043.2)
COBISS: 89679107 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 237
Št. prenosov: 39
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: New hydrogen peroxide formulations for use in food industry and disinfection
Sekundarni povzetek: In my thesis, I investigated the decomposition of dilute solutions of hydrogen peroxide of various concentrations and the influence of citric and dipicolinic acids on its stability. By iodometric titrations, I monitored the concentration of hydrogen peroxide solutions before and after performing the stress stability test. I compared the effect of selected organic acids on the stability of hydrogen peroxide in formulations of interest to the disinfection and food industries.
Sekundarne ključne besede: hydrogen peroxide;stabilization;citric acid;dipicolinic acid;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo/naloga
Študijski program: 1000374
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Fak. za kemijo in kemijsko tehnologijo, VSŠ Kemijska tehnologija
Strani: 27 str.
ID: 14010152