diplomsko delo

Povzetek

V diplomskem delu so analizirani kuhinjski odpadki v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj. Opredeljeni so odpadki in slikovno je predstavljena hierarhija odpadkov, nato so opisane vrste odpadkov in bolj podrobno opredeljeni biološko razgradljivi odpadki in odpadna embalaža. V povezavi s tem je podana definicija recikliranja odpadkov in tudi njegove prednosti. Obširno je pojasnjeno nastajanje odpadne hrane, vzroki za nastanek in predstavljeni so statistični podatki o odpadkih. Podani so načini za zmanjšanje kuhinjskih odpadkov, predstavljeno je doniranje viška hrane in opredeljen sistem HACCP. V empiričnem delu so s pomočjo intervjuja podani odgovori na raziskovalna vprašanja. Na osnovi pridobljenih podatkov in analize so predlagane morebitne izboljšave.

Ključne besede

analiza;odpadki;hrana;kuhinja;zdravstvo;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UM FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Založnik: [M. Borković]
UDK: 502
COBISS: 105659907 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 166
Št. prenosov: 23
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Kitchen waste analysis in the health institution
Sekundarni povzetek: In the diploma work, we analyzed kitchen waste at the Hospital for Gynecology and Obstetrics in Kranj. We first defined the waste and presented the waste hierarchy, then we described the types of waste and defined biodegradable waste and packaging waste in more detail. In this regard, we have defined waste recycling and its benefits. We extensively explained the generation of food waste, covered the causes and presented statistical data on waste. We looked for ways to reduce kitchen waste, presented the donation of surplus food and defined the HACCP system. In the empirical part, we obtained answers to the questions through an interview. Based on the obtained data and analysis, we proposed possible improvements.
Sekundarne ključne besede: Odpadki;Hrana;Zdravstvene ustanove;Univerzitetna in visokošolska dela;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za organizacijske vede
Strani: V, 40 f.
ID: 14940848