diplomsko delo
Vesna Vene (Avtor), Marjan Senegačnik (Mentor)

Povzetek

V diplomskem delu smo raziskovali količino zavržene hrane v gostinskem sektorju. Najprej smo opredelili teoretična izhodišča problematike zavržene hrane in načine za zmanjšanje količine. Dotaknili smo se tudi nekaj primerov dobrih praks in njihovega delovanja. V raziskovalnem delu smo z anketnim vprašalnikom ugotavljali, kakšna je povprečna dnevna količina zavržene hrane, na kakšne načine se gostinci trudijo zmanjšati količino zavržene hrane, kakšne stroške jim ta predstavlja in katere spodbude in pomoči države se jim zdijo pomembne. Z raziskavo smo uspeli odgovoriti na vsa vprašanja o količini zavržene hrane v gostinstvu. Z diplomsko nalogo želimo bolj izobraziti gostinski sektor o problematiki zavržene hrane.

Ključne besede

zavržena hrana;gostinstvo;odpadki;kompostiranje;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UM FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Založnik: [V. Vene]
UDK: 502/504
COBISS: 119252483 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 16
Št. prenosov: 4
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: The issue of food waste in restaurants
Sekundarni povzetek: In graduation thesis we researched the amount of food waste in the food service sector. We first defined the theoretical starting points of the problem of food waste and ways to reduce this amount. We also presented some examples of good practice and how they work. In the research part, we used a questionnaire to determine the average daily amount of food wasted, in what ways restavrants try to reduce the amount of food waste, what costs it represents and what incentives and state aid they consider important. With the research we were able to answer all our questions about the amount of food discarded in catering. With the graduation thesis we want to educate the food service sector more about the issue of food waste
Sekundarne ključne besede: Hrana;Organski odpadki;Univerzitetna in visokošolska dela;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Mariboru, Fak. za organizacijske vede
Strani: V, 45 f.
ID: 15742970