diplomsko delo, univerzitetni študij
Karmen Bat (Avtor), Rajko Vidrih (Recenzent), Terezija Golob (Mentor), Nives Ogrinc (Komentor)

Povzetek

Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodami

Ključne besede

sadni sokovi;sadni nektarji;pomarančni sok;jabolčni sok;grenivkin sok;ananasov sok;jabolčni nektar;grenivkin nektar;vsebnost sladkorjev;potvorbe;avtentičnost sokov;izotopi;izotopska sestava ogljika;izotopska sestava kisika;pulpa;sladkorji;etanol;voda;HPLC;IRMS;SNIF-NMR;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [K. Bat]
UDK: 543.061:663.81
COBISS: 3494264 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1210
Št. prenosov: 306
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Characterization of Slovenian and Cypriot fruit juices with different methods
Sekundarne ključne besede: fruit juices;fruit nectars;orange juice;apple juice;grapefruit juice;pineapple juice;apple nectar;grapefruit nectar;adulteration;authenticity;juice isotopes;isotopic composition of carbon;isotopic composition of oxygen;pulp;sugar;ethanol;water;HPLC;IRMS;SNIF-NMR;
URN: pdf
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XII, 87 f.
Ključne besede (UDK): mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;industrial microbiology;industrial mycology;zymurgy;fermentation industry;beverage industry;stimulant industry;industrijska mikrobiologija;industrijska mikologija;pivovarstvo;vrenja;industrija pijač;industrija poživil;main ingredients for the blending of drinks;fruit and vegetable juices;syrups;liqueurs;soft drinks;glavne sestavine za mešanje pijač;sadni in zelenjavni sokovi;sirupi;likerji;brezalkoholne pijače;
ID: 23447