diplomsko delo, univerzitetni študij

Povzetek

Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslih

Ključne besede

probiotiki;probiotične bakterije;blato odraslih;komercialni probiotični preparat;antibiotiki;osamitev laktobacilov;osamitev bifidobakterij;Lactobacillus acidophilus;Bifidobacterium animalis ssp. lactis;morfološke lastnosti;analiza RAPD sevov;vrstno specifični PCR;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [S. Rot]
UDK: 579.24/.26+579.61:615.33
COBISS: 3892088 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1371
Št. prenosov: 341
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Detection of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium animalis ssp. lactis in feces of adults
Sekundarne ključne besede: probiotics;lactic acid bacteria;human feces;commercial probiotic product;antibiotics;isolation of Lactobacilli;isolation of Bifidobacteria;Lactobacillus acidophilus;Bifidobacterium animalis ssp. lactis;morphological properties;RAPD method for strains;species specific PCR;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XII, 61 f., [9] f. pril.
Ključne besede (UDK): mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;microbiology;mikrobiologija;general microbiology;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;microbiology;mikrobiologija;applied microbiology;uporabna mikrobiologija;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;medical sciences;medicina;pharmacology;therapeutics;toxicology;farmakologija;terapevtika;toksikologija;medicaments according to their origin;zdravila glede na njihov izvor;
ID: 23570