sadje in zelenjava
Dušan Krnel (Organizer), Dušan Krnel (Translator)

Abstract

Vsi biokemijski procesi v organizmih delujejo v raztopinah. Za to mora biti v organizmih dovolj vode v tekočem stanju. Zamrzovanje upočasni ali popolnoma ustavi biokemične reakcije. Zmanjševanje količine vode v tkivih lahko dosežemo s sušenjem ali z dodajanjem snovi, ki povzročajo osmozo, kot sta sol in sladkor.

Keywords

učne metode;učenje z raziskovanjem;trajnostni razvoj;prehrana;

Data

Language: Slovenian
Year of publishing:
Typology: 1.05 - Popular Article
Organization: UL PEF - Faculty of Education
Publisher: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
UDC: 37.091.3:5
COBISS: 18691331 Link will open in a new window
ISSN: 1318-9670
Views: 420
Downloads: 80
Average score: 0 (0 votes)
Metadata: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Other data

Secondary language: English
Secondary keywords: science education;teaching;naravoslovna vzgoja in izobraževanje;pouk;
File type: application/pdf
Type (COBISS): Article
Pages: str. 12-14
Volume: ǂLetn. ǂ24
Issue: ǂšt. ǂ3
Chronology: pomlad 2020
ID: 11837454
Recommended works:
, sadje in zelenjava
, sadje in zelenjava
, no subtitle data available
, no subtitle data available
, no subtitle data available