sadje in zelenjava
Dušan Krnel (Prireditelj), Dušan Krnel (Prevajalec)

Povzetek

Vsi biokemijski procesi v organizmih delujejo v raztopinah. Za to mora biti v organizmih dovolj vode v tekočem stanju. Zamrzovanje upočasni ali popolnoma ustavi biokemične reakcije. Zmanjševanje količine vode v tkivih lahko dosežemo s sušenjem ali z dodajanjem snovi, ki povzročajo osmozo, kot sta sol in sladkor.

Ključne besede

učne metode;učenje z raziskovanjem;trajnostni razvoj;prehrana;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 1.05 - Poljudni članek
Organizacija: UL PEF - Pedagoška fakulteta
Založnik: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
UDK: 37.091.3:5
COBISS: 18691331 Povezava se bo odprla v novem oknu
ISSN: 1318-9670
Št. ogledov: 420
Št. prenosov: 80
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarne ključne besede: science education;teaching;naravoslovna vzgoja in izobraževanje;pouk;
Vrsta datoteke: application/pdf
Vrsta dela (COBISS): Članek v reviji
Strani: str. 12-14
Letnik: ǂLetn. ǂ24
Zvezek: ǂšt. ǂ3
Čas izdaje: pomlad 2020
ID: 11837454
Priporočena dela:
, sadje in zelenjava
, sadje in zelenjava
, ni podatka o podnaslovu
, ni podatka o podnaslovu
, ni podatka o podnaslovu