doktorska disertacija
Mojca Korošec (Author), Terezija Golob (Mentor), Nives Ogrinc (Co-mentor)

Abstract

Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti medu

Keywords

med;sladkorni sirupi;pristnost medu;botanični izvor;Slovenija;sestava ogljikovih hidratov;HILIC;izotopsko razmerje;13C/12C;15N/14N;IRMS;sestava aminokislin;HPLC;kemijski elementi;rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem;TXRF;fizikalno-kemijske lastnosti;električna prevodnost;pH;proste in skupne kisline;hidroksimetilfurfural;HMF;prolin;beljakovine;diastazno število;rotacija;korelacije;

Data

Language: Slovenian
Year of publishing:
Typology: 2.08 - Doctoral Dissertation
Organization: UL BF - Biotechnical Faculty
Publisher: [M. Korošec]
UDC: 638.165.8(497.4):638.162:543.61:543.544
COBISS: 4194168 Link will open in a new window
Views: 390
Downloads: 84
Average score: 0 (0 votes)
Metadata: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Other data

Secondary language: English
Secondary title: Determination of physical and chemical parameters for verifying of honey authenticity
Secondary keywords: honeys;sugar syrups;authenticity of honey;botanical origin;Slovenia;carbohydrate composition;HILIC;isotope ratio;13C/12C;15N/14N;IRMS;amino acid composition;HPLC;chemical elements;total reflection X-ray spectroscopy;TXRF;physico-chemical properties;electrical conductivity;pH;free and total acids;hydroxymethylfurfural;HMF;proline;proteins;diastase number;rotation;correlations;
Type (COBISS): Dissertation
Thesis comment: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Podiplomski študij bioloških in biotehniških znanosti, področje živilstva
Pages: XVII, 151, [34] f.
ID: 12016878