Language: | English |
---|---|
Year of publishing: | 2008 |
Typology: | 1.01 - Original Scientific Article |
Organization: | UL BF - Biotechnical Faculty |
Publisher: | Biotehniška fakulteta |
UDC: | 641 |
COBISS: | 2367880 |
ISSN: | 1581-9175 |
Parent publication: | Acta agriculturae Slovenica |
Views: | 1553 |
Downloads: | 409 |
Average score: | 0 (0 votes) |
Metadata: |
Secondary language: | Slovenian |
---|---|
Secondary abstract: | Raziskava poskuša poglobiti razumevanje percepcije trgovskih blagovnih znamk hrane pri slovenskih potrošnikih. Izvedeno je bilo senzorično vrednotenje vzorcev kislih kumaric pri dveh različnih vrstah eksperimentalnih razmer, kjer je bil ocenjevan učinek informacije o blagovni znamki na hedonično vrednotenje. Test je bil osredotočen na razlikovanje trgovskih blagovnih znamk in proizvajalčevih blagovnih znamk. Rezultati so pokazali, da slovenski potrošniki trgovske blagovne znamke vrednotijo kot cenovno ugodno alternativno izbiro primerljive kakovosti v primerjavi s proizvajalčevimi blagovnimi znamkami. Statistično značilni učinki nagnjenosti k izbiri trgovskih blagovnih znamk so bili potrjeni za dejavnike: razpoložljivi dohodek in velikost družine. Raziskava potrjuje hipotezo, da informacija o blagovni znamki statistično značilno vpliva na senzorično vrednotenje vzorcev pri potrošnikih. Učinek asimilacije je bil potrjen tudi pri trgovskih blagovnih znamkah. |
Secondary keywords: | živila;kisle kumarice;blagovne znamke;potrošniki;senzorična ocena; |
URN: | URN:NBN:SI |
Type (COBISS): | Not categorized |
Pages: | str. 379-390 |
Volume: | ǂVol. ǂ91 |
Issue: | ǂno. ǂ2 |
Chronology: | 2008 |
Keywords (UDC): | applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;food;cooking;dishes;živila;kuhanje;jedi; |
DOI: | 10.2478/v10014-008-0018-1 |
ID: | 21370 |