doktorska disertacija
Ana Penko (Avtor), Lea Demšar (Mentor), Bojana Žegura (Komentor)

Povzetek

Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu

Ključne besede

meso;piščančje meso;n-3 VNMK;rastlinski ekstrakti;heterociklični aromatski amini;oksidacija lipidov;oksidi holesterola;toplotna obdelava;citotoksičnost;genotiksičnost;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [A. Penko]
UDK: 637.51/.52+664.9:641.1:543.2/.9
COBISS: 4552056 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 329
Št. prenosov: 69
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂeffect of plant extracts on heterocyclic aromatic amines and cholesterol oxides reduction in thermally treated chicken meat
Sekundarne ključne besede: meat;chicken meat;n-3 PUFA;plant extracts;heterocyclic aromatic amines;lipid oxidation;cholesterol oxides;thermal treatment;cytotoxicity;genotoxicity;
URN: URN:NBN:SI
Vrsta dela (COBISS): Doktorsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak.
Strani: XVII f., 135, [43] str.
ID: 12016874