magistrsko delo
Andreja Knez Knafelj (Avtor), Blaž Cigić (Recenzent), Lea Demšar (Mentor), Tomaž Polak (Komentor)

Povzetek

Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA

Ključne besede

piščančje meso;piščančji sekljanci;toplotna obdelava;biološko aktivne učinkovine;antioksidanti;rastlinski ekstrakti;ekstrakt rožmarina;ekstrakt skorje bora;ekstrakt brina;heterociklični aromatski amini;karcinogene spojine;mutagene spojine;senzorične lastnosti;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.09 - Magistrsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [A. Knez Knafelj]
UDK: 637.514.5:641.526:547.554:577.1
COBISS: 4304248 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 315
Št. prenosov: 53
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂeffect of adding biologically active extract of juniper, pine bark and rosemary plant on the prevention of HCA formation
Sekundarne ključne besede: chicken meat;chicken trimmings;thermal treatment;biologically active compounds;antioxidants;plant extracts;rosemary plant extracts;pine bark extracts;extract of juniper;heterocyclic aromatic amines;carcinogens;mutagens;sensory analysis;
Vrsta dela (COBISS): Magistrsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: X, 60 f.
ID: 12012639