magistrsko delo
Anita Damchevska (Avtor), Polona Jamnik (Recenzent), Tomaž Polak (Mentor)

Povzetek

Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina

Ključne besede

meso;piščančje meso;toplotna obdelava;pečenje mesa;antioksidanti;ekstrakti brina;kreatin;kreatinin;proste aminokisline;fenolne spojine;HPLC-MC;heterociklični aromatski amini;karcinogene spojine;mutagene spojine;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.09 - Magistrsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [A. Damchevska]
UDK: 637.54:637.526:547.554
COBISS: 4570232 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 334
Št. prenosov: 58
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Reduction of the formation of the heterocyclic aromatic amines in heat-treated chicken meat by adding juniper extracts
Sekundarne ključne besede: meat;chicken meat;grilling;antioxidants;juniper extracts;creatine;creatinine;free amino acids;phenolic compounds;HPLC-MC;heterocyclic aromatic amines;cancerogenes;mutagens;
Vrsta dela (COBISS): Magistrsko delo/naloga
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: X, 51 f.
ID: 12014796