doktorska disertacija
Mojca Korošec (Avtor), Terezija Golob (Mentor), Nives Ogrinc (Komentor)

Povzetek

Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti medu

Ključne besede

med;sladkorni sirupi;pristnost medu;botanični izvor;Slovenija;sestava ogljikovih hidratov;HILIC;izotopsko razmerje;13C/12C;15N/14N;IRMS;sestava aminokislin;HPLC;kemijski elementi;rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem;TXRF;fizikalno-kemijske lastnosti;električna prevodnost;pH;proste in skupne kisline;hidroksimetilfurfural;HMF;prolin;beljakovine;diastazno število;rotacija;korelacije;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [M. Korošec]
UDK: 638.165.8(497.4):638.162:543.61:543.544
COBISS: 4194168 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 390
Št. prenosov: 84
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Determination of physical and chemical parameters for verifying of honey authenticity
Sekundarne ključne besede: honeys;sugar syrups;authenticity of honey;botanical origin;Slovenia;carbohydrate composition;HILIC;isotope ratio;13C/12C;15N/14N;IRMS;amino acid composition;HPLC;chemical elements;total reflection X-ray spectroscopy;TXRF;physico-chemical properties;electrical conductivity;pH;free and total acids;hydroxymethylfurfural;HMF;proline;proteins;diastase number;rotation;correlations;
Vrsta dela (COBISS): Doktorska disertacija
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Podiplomski študij bioloških in biotehniških znanosti, področje živilstva
Strani: XVII, 151, [34] f.
ID: 12016878