diplomsko delo, univerzitetni študij
Matija Štrlekar (Avtor), Polona Jamnik (Recenzent), Sonja Smole Možina (Mentor)

Povzetek

Vpliv izvlečka rožmarina na toplotno odpornost bakterijskih spor vrste Bacillus cereus in rodu Alicyclobacillus

Ključne besede

mikroorganizmi;spore;Bacillus cereus;Alicyclobacillus spp.;protimikrobno delovanje;toplotna odpornost spor;rožmarin;Rosmarinus officinalis L.;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [M. Štrlekar]
UDK: 579.852.11:579.26:547.56
COBISS: 3791992 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1300
Št. prenosov: 290
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Influence of rosemary extract on thermal resistance of Bacillus cereus and Alicyclobacillus spp.
Sekundarne ključne besede: pathogens;Bacillus cereus spores;Alicyclobacillus spp. spores;rosemary extract;rosemary;Rosmarinus officinalis L.;thermal resistance of spores;minimal inhibitory concentration;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XI, 58 f.
Ključne besede (UDK): mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;microbiology;mikrobiologija;classification and systematics of microorganisms;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;microbiology;mikrobiologija;general microbiology;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;organic chemistry;organska kemija;
ID: 23541