diplomsko delo, univerzitetni študij
Tanja Rožman (Avtor), Veronika Abram (Recenzent), Barbara Jeršek (Mentor)

Povzetek

Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu Listeria

Ključne besede

patogeni mikroorganizmi;Listeria;Listeria monocytogenes;rožmarin;Rosmarinus officinalis L.;ekstrakt rožmarina;protimikrobno delovanje;karnozolna kislina;minimalna inhibitorna koncentracija;minimalna baktericidna koncentracija;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [T. Rožman]
UDK: 579.24:582.929.4
COBISS: 3326072 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1429
Št. prenosov: 360
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Antimicrobial activity of rosemary extracts (Rosmarinus officinalis L.) against different species of Listeria
Sekundarne ključne besede: pathogens;Listeria;Listeria monocytogenes;rosemary;Rosmarinus officinalis L.;rosemary extracts;antimicrobial activity;carnosic acid;minimal inhibitory concentration;minimal bactericidal concentration;
URN: pdf
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XII, 70 f.
Ključne besede (UDK): mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;microbiology;mikrobiologija;general microbiology;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;botany;botanika;systematic botany;sistematska botanika;asteridae;
ID: 23377