Tanja Rožman (Avtor), Barbara Jeršek (Avtor)

Povzetek

Antimicrobial activity of rosemary extracts (Rosmarinus officinalis L.) against different species of Listeria

Ključne besede

pathogens;Listeria;Listeria monocytogenes;plant extracts;rosemary;antimicrobial activity;carnosic acid;minimal inhibitory concentration;minimal bactericidal concentration;

Podatki

Jezik: Angleški jezik
Leto izida:
Tipologija: 1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: Biotehniška fakulteta
UDK: 579.24:582.929.4
COBISS: 3645816 Povezava se bo odprla v novem oknu
ISSN: 1581-9175
Matična publikacija: Acta agriculturae Slovenica
Št. ogledov: 2027
Št. prenosov: 475
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Slovenski jezik
Sekundarne ključne besede: patogeni mikroorganizmi;Listeria;Listeria monocytogenes;rastlinski ekstrakti;rožmarin;protimikrobno delovanje;karnozolna kislina;minimalna inhibitorna koncentracija;minimalna baktericidna koncentracija;
URN: URN:NBN:SI
Vrsta dela (COBISS): Delo ni kategorizirano
Strani: str. 51-58
Letnik: ǂLet. ǂ93
Zvezek: ǂšt. ǂ1
Čas izdaje: maj 2009
ID: 1732330