diplomsko delo, univerzitetni študij
Ivana Basić (Avtor), Veronika Abram (Recenzent), Sonja Smole Možina (Mentor)

Povzetek

Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Campylobacter

Ključne besede

patogeni mikroorganizmi;Campylobacter;rast mikroorganizmov;ekstrakt rožmarina;protimikrobno delovanje;karnozolna kislina;obrambni mehanizmi;minimalna inhibitorna koncentracija;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [BF, Oddelek za živilstvo]
UDK: 579.67+579.24:547.9
COBISS: 3227256 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 294
Št. prenosov: 59
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Antimicrobial activity of rosemary extracts (Rosmarinus officinalis L.) against Campylobacter sp.
Sekundarne ključne besede: pathogens;Campylobacter;growth of microorganisms;rosemary extracts;antimicrobial activity;carnosic acid;resistance mechanisms;minimal inhibitory concentration;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Strani: XI, 63 f.
ID: 12021374