diplomsko delo, univerzitetni študij
Barbara Petrović (Avtor), Tatjana Košmerl (Recenzent), Rajko Vidrih (Mentor), Nives Ogrinc (Komentor)

Povzetek

Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolk

Ključne besede

jabolka;ekološka pridelava;konvencionalna pridelava;kemijska sestava;izotopi;izotopska sestava;antioksidativni potencial;skupne fenolne spojine;askorbinska kislina;elementarna sestava;spektrofotometrične metode;HPLC;TXRF;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [B. Petrović]
UDK: 634.11:641.1:543.61
COBISS: 3931768 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1088
Št. prenosov: 372
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Differences in chemical and isotopic composition between conventionally and organically produced apples
Sekundarne ključne besede: apples;organic production;conventional production;chemical composition;isotopes;isotopes composition;antioxidant activity;total phenolic compounds;ascorbic acid;elemental composition;spectrophotometric methods;HPLC;TXRF;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XI, 98 f.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;agriculture and related sciences and techniques;forestry;farming;wildlife exploitation;kmetijstvo ter sorodne vede in tehnologije;fruit growing;hortikultura na splošno;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;food;cooking;dishes;živila;kuhanje;jedi;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;analysis of different substances;analytical control in production conditions;
ID: 23596