magistrsko delo s področja živilstva
Milko Lebarič (Avtor), Lea Demšar (Mentor)

Povzetek

Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved

Ključne besede

meso;goveje meso;musculus Psoas major;musculus Longissimus lumborum;musculus Semimembranosus;musculus Biceps femoris;musculus Semitendinosus;musculus Triceps brachii;zorenje mesa;kemijska sestava;neproteinski dušik;kolagen;hidroksiprolin;barva govejega mesa;Warner-Bratzler strižna sila;senzorična kakovost;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Tipologija: 2.09 - Magistrsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [BF, Podiplomski študij bioloških in biotehniških znanosti, področje živilstva]
UDK: 637.5.032'62:539.53:543.9
COBISS: 3939960 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 421
Št. prenosov: 100
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Dynamics of ageing processes in different beef muscles
Sekundarne ključne besede: meat;beef;musculus Psoas major;musculus Longissimus lumborum;musculus Semimembranosus;musculus Biceps femoris;musculus Semitendinosus;musculus Triceps brachii;ageing of meat;chemical composition;proteolytic index;spectroscopy;connective tissue;collagen;hydroxyproline;colour of beef;sensory properties;
Vrsta dela (COBISS): Magistrsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Podiplomski študij bioloških in biotehniških znanosti, področje živilstva
Strani: X, 70 str.
ID: 12014870