diplomsko delo, univerzitetni študij
Tjaša Blaznik (Avtor), Terezija Golob (Recenzent), Božidar Žlender (Mentor)

Povzetek

Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedeh

Ključne besede

gotove jedi;polidisperzni sistemi;omake;škrob;zgoščevalci omak;krompirjev škrob;rižev škrob;koruzni škrob;modificirani koruzni škrob;zgoščevanje omak;skladiščenje omak;senzorične lastnosti;reološke lastnosti;viskoznost;tekstura;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [T. Blaznik]
UDK: 641.887:641.51:664.22/.25
COBISS: 3464056 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 3662
Št. prenosov: 376
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂeffect of thickeners on rheological properties of sauces in pasteurized chilled ready-to-eat meals
Sekundarne ključne besede: ready-to-eat meals;polydispersed systems;sauces;starch;sauce thickeners;potato starch;rice starch;corn starch;modified corn starch;sauce thickening;storage;sensory properties;rheological properties;viscosity;texture;
URN: pdf
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: X, 70 f.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;food;cooking;dishes;živila;kuhanje;jedi;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;food;cooking;dishes;živila;kuhanje;jedi;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;production and preservation of solid foodstuffs;proizvodnja in konzerviranje živil;starch;amylaceous materials;škrob;škrobni materiali;
ID: 23429