diplomsko delo, univerzitetni študij
Lidija Vertnik (Avtor), Marjan Simčič (Recenzent), Terezija Golob (Mentor), Cirila Hlastan-Ribič (Komentor)

Povzetek

Ocena zaužite količine kuhinjske soli iz kupljenih živil

Ključne besede

živila;slanost živil;vsebnost natrija;sol;vnos kuhinjske soli;kupljena živila;predelana živila;hitra hrana;dejavnik tveganja;kronične bolezni;visok krvni tlak;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [L. Vertnik]
UDK: 641.1:664.41:546.33
COBISS: 3556472 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1243
Št. prenosov: 454
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Estimation of salt intake from foods bought in stores
Sekundarne ključne besede: foodstuffs;saltiness of food;content of sodium;salt;salt consumption;bought food;processed food;fast food;risk factor;cronic disease;raised blood pressure;
URN: pdf
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XI, 54 f.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;food;cooking;dishes;živila;kuhanje;jedi;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;production and preservation of solid foodstuffs;proizvodnja in konzerviranje živil;edible minerals;živila mineralnega izvora;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;inorganic chemistry;anorganska kemija;metals in general;
ID: 23465