diplomsko delo, univerzitetni študij
Anja Perović (Avtor), Tomaž Požrl (Recenzent), Lea Demšar (Mentor), Tomaž Polak (Komentor)

Povzetek

Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevali

Ključne besede

omake;paradižnikove omake;kuhinjska sol;zmanjševanje soli;zgoščevanje omak;koruzni škrob;pšenična moka;brezglutenska moka;senzorične lastnosti;reološke lastnosti;viskoznost;tekstura;pH;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [A. Perović]
UDK: 641.8:664.22/.25+664.41:543.92
COBISS: 4041336 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1260
Št. prenosov: 333
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Sensory quality and stability of tomato sauces with reduced content of table salt and various thickeners
Sekundarne ključne besede: sauces;tomato sauces;table salt;salt reduction;sauce thickeners;corn starch;wheat flour;gluten-free flour;sensory properties;rheological properties;viscosity;texture;pH;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: X, 53 f.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;home economics;domestic science;housekeeping;gospodinjstvo;stanovanje;food;cooking;dishes;živila;kuhanje;jedi;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;production and preservation of solid foodstuffs;proizvodnja in konzerviranje živil;starch;amylaceous materials;škrob;škrobni materiali;applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;production and preservation of solid foodstuffs;proizvodnja in konzerviranje živil;edible minerals;živila mineralnega izvora;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;analysis by biological and biochemical reactions;biological methods used for analytical purposes;
ID: 23625
Priporočena dela:
, diplomsko delo, univerzitetni študij
, diplomska naloga univerzitetnega študijskega programa
, diplomsko delo, univerzitetni študij