diplomsko delo, univerzitetni študij
Bojana Keser (Avtor), Peter Raspor (Recenzent), Sonja Smole Možina (Mentor)

Povzetek

Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živil

Ključne besede

protimikrobne snovi;rastlinski izvlečki;fenolne spojine;izvlečki listja vinske trte;izvlečki grozdnih kožic;vinska trta;Vitis vinifera L.;patogene bakterije;Bacillus cereus;Escherichia coli;Salmonella infantis;Staphylococcus aureus;minimalna inhibitorna koncentracija;MIC;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [B. Keser]
UDK: 579.22+579.24:547.56
COBISS: 3859064 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1460
Št. prenosov: 349
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: Antimicrobial activity of extracts from leaves and grape skins of grapevine varieties (Vitis vinifera L.) against food-borne pathogens
Sekundarne ključne besede: antimicrobials;plant extracts;phenolics;extracts of grape leaves;extracts of grape skins;grapevine;Vitis vinifera L.;pathogenes;Bacillus cereus;Escherichia coli;Salmonella infantis;Staphylococcus aureus;minimum inhibitory concentration;MIC;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XII, 63 f.
Ključne besede (UDK): mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;microbiology;mikrobiologija;general microbiology;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;biological sciences in general;biologija;microbiology;mikrobiologija;general microbiology;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;organic chemistry;organska kemija;
ID: 23559