diplomsko delo, univerzitetni študij
Petra Seljak (Avtor), Rajko Vidrih (Recenzent), Tatjana Košmerl (Mentor), Helena Prosen (Komentor)

Povzetek

Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignon

Ključne besede

vino;sauvignon;mošt;mlado vino;starterske kulture;vinske kvasovke;alkoholna fermentacija;fizikalno-kemijske lastnosti;kemijska sestava;senzorične lastnosti;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [P. Seljak]
UDK: 663.252/.253:582.282.3:543.92
COBISS: 3919480 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1260
Št. prenosov: 288
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂinfluence of different yeast strains and fermentation temperature on the composition and sensory quality of wine variety Sauvignon
Sekundarne ključne besede: wines;Sauvignon;must;young wines;starter culture;wine yeasts;alcoholic fermentation;physicochemical properties;chemical composition;sensory properties;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XIII, 62 f., [10] f. pril.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;industrial microbiology;industrial mycology;zymurgy;fermentation industry;beverage industry;stimulant industry;industrijska mikrobiologija;industrijska mikologija;pivovarstvo;vrenja;industrija pijač;industrija poživil;wine;winemaking;oenology;vino;proizvodnja vina;enologija;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;botany;botanika;systematic botany;sistematska botanika;fungi (eumycota;eumycetes);true fungi;moulds;mycology;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;analysis by biological and biochemical reactions;biological methods used for analytical purposes;
ID: 23584
Priporočena dela:
, laboratorijske vaje pri izbirnem predmetu Vinarstvo
, laboratorijske vaje pri predmetu Tehnologije predelave rastlinskih živil - vino