diplomsko delo, univerzitetni študij
Jernej Smolnikar (Avtor), Polona Jamnik (Recenzent), Tatjana Košmerl (Mentor), Helena Prosen (Komentor)

Povzetek

Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignon

Ključne besede

sauvignon;mošt;mlado vino;starterske kulture;vinske kvasovke;alkoholna fermentacija;fizikalnokemijske lastnosti;kemijska sestava;senzorične lastnosti;aromatične spojine;

Podatki

Jezik: Slovenski jezik
Leto izida:
Izvor: Ljubljana
Tipologija: 2.11 - Diplomsko delo
Organizacija: UL BF - Biotehniška fakulteta
Založnik: [J. Smolnikar]
UDK: 663.252/.253:582.282.3:543.61:543.92
COBISS: 4079480 Povezava se bo odprla v novem oknu
Št. ogledov: 1073
Št. prenosov: 417
Ocena: 0 (0 glasov)
Metapodatki: JSON JSON-RDF JSON-LD TURTLE N-TRIPLES XML RDFA MICRODATA DC-XML DC-RDF RDF

Ostali podatki

Sekundarni jezik: Angleški jezik
Sekundarni naslov: ǂThe ǂinfluence of yeast strains and fermentation temperature on aromatic characteristics of young wines Sauvignon
Sekundarne ključne besede: Sauvignon;musts;young wines;starter cultures;wine yeasts;alcoholic fermentation;physicochemical properties;chemical composition;sensory properties;aromatic compounds;
Vrsta dela (COBISS): Diplomsko delo
Komentar na gradivo: Univ. v Ljubljani, Biotehniška fak., Oddelek za živilstvo
Strani: XII, 76 f., [11] f. pril.
Ključne besede (UDK): applied sciences;medicine;technology;uporabne znanosti;medicina;tehnika;chemical technology;chemical and related industries;kemijska tehnologija;kemijske in sorodne industrije;industrial microbiology;industrial mycology;zymurgy;fermentation industry;beverage industry;stimulant industry;industrijska mikrobiologija;industrijska mikologija;pivovarstvo;vrenja;industrija pijač;industrija poživil;wine;winemaking;oenology;vino;proizvodnja vina;enologija;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;botany;botanika;systematic botany;sistematska botanika;fungi (eumycota;eumycetes);true fungi;moulds;mycology;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;analysis of different substances;analytical control in production conditions;mathematics;natural sciences;naravoslovne vede;matematika;chemistry;crystallography;mineralogy;kemija;analytical chemistry;analizna kemija;analysis by biological and biochemical reactions;biological methods used for analytical purposes;
ID: 23639
Priporočena dela:
, laboratorijske vaje pri izbirnem predmetu Vinarstvo
, laboratorijske vaje pri predmetu Tehnologije predelave rastlinskih živil - vino